:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 25. 10:20

28 százalékkal növelte negyedéves bevételét az Amazon.com

A világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi áruháza, az Amazon.com csütörtökön tette közzé első negyedéves eredményeit. A vállalat vesztesége csökkent, miközben a forgalom jelentősen emelkedett.

A világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi áruháza, az Amazon.com csütörtökön tette közzé első negyedéves eredményeit. A vállalat vesztesége csökkent, miközben a forgalom jelentősen emelkedett.

A vállalat 10 millió dolláros, azaz részvényenkénti 3 centes veszteségről számolt be, szemben a tavalyi első negyedévben elkönyvelt 23 millió dolláros, azaz részvényekénti 6 centes veszteséggel. A cég forgalma 28 százalékkal 1,084 milliárd dollárra nőtt, így a vállalat története során először szárnyalta túl az 1 milliárd dollárt egy olyan negyedévben, ami nem az ünnepi szezonra esett.

A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők átlagosan 1,05 milliárd dolláros forgalom mellett 4 centes profitra számítottak. A jelenleg is tartó második negyedévben az Amazon.com 1-1,05 milliárd dolláros forgalom mellett 45-60 millió dollár üzemi eredményt vár.

Az idei évben a vállalat 19 százalékos forgalomnövekedést és több mint 50 százalékos profitemelkedést vár. Az Amazon.com arra számít, hogy bevétele eléri a 4,7 milliárd dollárt, a nyereség pedig a 275 millió dollárt. A vállalat korábban 15 százalékos forgalomnövekedést jelzett előre. A First Call elemzői 4,66 milliárd dolláros bevételt várnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.