Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Továbbra is veszteséges a Lucent

Barna József, 2003. április 24. 11:17
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Dow Jones] A Lucent Technologies tegnap hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. A távközlési berendezéseket gyártó óriásvállalat sorozatban immár tizenkettedik veszteséges negyedévét zárta.

hirdetés
[Dow Jones] A Lucent Technologies tegnap hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. A távközlési berendezéseket gyártó óriásvállalat sorozatban immár tizenkettedik veszteséges negyedévét zárta.

A március 31-én véget ért második pénzügyi negyedévben a Lucent 2,4 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 31 százalékos forgalomcsökkenést jelent a tavalyi év bázisidőszakához képest és 16 százalékos növekedést az előző negyedéves árbevétellel összehasonlítva. A vállalat nettó vesztesége 351 millió dollárra, részvényenként 14 centre rúgott, míg egy évvel korábban 495 millió dollár, részvényenként 16 cent volt. Az egyszeri költségeket nem számolva a veszteség részvényenként 8 centet tett ki. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 2,43 milliárd dolláros forgalom mellett részvényenként 10 centes veszteséget vártak.

A Lucent megrendelései mind a mobil távközlési berendezések, mind pedig a hagyományos vezetékes berendezések terén csökkentek. A mobil üzletág forgalma éves szinten 20 százalékkal 1,26 milliárd dollárra, míg a vezetékes üzletág forgalma 42 százalékkal 1,02 milliárd dollárra esett vissza. Patricia Russo elnök-vezérigazgató a Reutersnek elmondta, hogy a távközlési piac továbbra is bizonytalan, de a vállalati kiadások csökkenése lassult. A közeli jövőben azonban nem várható érezhető fellendülés, tette hozzá.

A vállalat nem tett közzé részletes előrejelzéseket a harmadik és negyedik pénzügyi évre vonatkozóan, de megerősítette korábbi célkitűzését, mely szerint még az idei pénzügyi évben eléri a nyereségküszöböt. Elemzők a jelenlegi, harmadik pénzügyi negyedévre 2,34 milliárd dolláros forgalmat és részvényenként 6 centes veszteséget várnak. A vállalat várakozásai szerint az idei pénzügyi évben az árbevétel 20-25 százalékkal 9,2-9,8 milliárd dollárra csökken.

A Lucent tegnap reggel hozta nyilvánosságra eredményeit. Részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 2,38 százalékkal 1,72 dollárra emelkedett.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.