Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 23. 13:17

Rekordbevétellel és -nyereséggel zárta pénzügyi évét a Logitech

A Logitech International bejelentette negyedik negyedéves és éves eredményeit. A töretlenül növekedő vállalat sorozatban ötödik évét zárta rekordbevétellel és -nyereséggel.

A Logitech International bejelentette negyedik negyedéves és éves eredményeit. A töretlenül növekedő vállalat sorozatban ötödik évét zárta rekordbevétellel és -nyereséggel.

A március 31-én véget ért negyedévben a cég 302 millió dolláros forgalmat ért el, ami 18 százalékkal magasabb a tavalyi év azonos időszakában elért szintnél. Az operatív nyereség 34,8 millió dollárt tett ki, ami 24 százalékos növekedést jelent. A nettó profit 26,6 millió dollár, azaz részvényenként 54 cent volt, szemben a tavalyi pénzügyi év negyedik negyedévében elért 21,5 millió dollárral, azaz részvényenként 42 centtel.

A teljes pénzügyi évben a Logitech 1,1 milliárd dolláros forgalmat könyvelhetett el, ami 17 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest. Az operatív nyereség 27 százalékkal 124 millió dollárra emelkedett, az nettó profit pedig 99 millió dollárt, azaz részvényenként 1,97 dollárt tett ki. A tavalyi pénzügyi évet a Logitech 75 millió dolláros, azaz részvényenként 1,50 dolláros nettó nyereséggel zárta.

A vállalat közleménye szerint a kiskereskedelemben értékesített termékek forgalma a negyedik negyedévben 16 százalékkal, a teljes pénzügyi évben pedig 15 százalékkal növekedett. Az OEM üzletág még nagyobb növekedést ért el, a negyedik negyedévben 26 százalékkal, a teljes pénzügyi évben pedig 23 százalékkal nőtt.

A jelenleg is tartó pénzügyi évben a Logitech 1,21 milliárd dolláros forgalomra és 142 millió dolláros operatív eredményre számít. A június 30-én véget érő első pénzügyi negyedében a vállalat 215-220 millió dolláros bevételre és 14 millió dollár fölötti operatív nyereségre számít.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról