Szerző: Vörös Péter

2003. április 23. 11:46

Az EMC felvásárolta az Astrum Software-t

[Hill and Knowlton] Az EMC bejelentette, hogy megvásárolta az Astrum Software Corporationt. Az Astrum többplatformos, középkategóriájú tárolókörnyezetekhez készült tárolófelügyeleti (SRM) szoftverek magánkézben lévő gyártója. A felvásárlás megközelítőleg 30 alkalmazottra és az Astrum Software tárolófelügyeleti szoftverportfóliójára vonatkozik. Az akvizíció pénzügyi részletei nem kerültek nyilvánosságra.

A bostoni székhelyű Astrum Software az EMC kilencedik szoftverbeszerzése a 2000-es év eleje óta, így bővítve a vállalat iparágvezető SRM szoftver portfólióját, amely a teljes tárolófelügyeleti szoftverpiac leggyorsabban növekvő szegmense. A kis és közepes hálózati tárolókörnyezetek automatizált fájlfelügyeletéhez, fájlszintű jelentéskészítéséhez és kapacitáskihasználásához optimalizált termékeket biztosító Astrum Software segít abban, hogy az EMC meg tudjon felelni a hálózati tárolókkal szemben támasztott követelményeknek.

Erez Ofer, az EMC nyílt szoftverfejlesztésekért felelős vezető alelnöke az alábbiakat nyilatkozta: "Az Astrum Software segítségével a tárolóerőforrások átfogóbb kínálatát biztosíthatjuk középrétegű eszközöket vásárlóink számára, és tovább egyszerűsíthetjük a hálózati tárolóeszközök kialakítását és felügyeletét. Az Astrum Software technológiája és a tehetséges tárolószoftver-szakemberei kibővítik a különféle nagyságú tárolóhálózatokat alkalmazó ügyfelek számára rendelkezésre álló lehetőségeket."

Az EMC bejelentette azt is, hogy továbbra is fenntartja az Astrum Software meglévő OEM kapcsolatát az Overland Storage tárofelügyeleti szoftvermegoldás-szolgáltatóval. "Az EMC mostani technológiaválasztása nagy nyereséget jelent az Overland Storage, az EMC és az Astrum Software ügyfelek számára" -- mondta John Cloyd, az Overland Storage tárolófelügyeleti kereskedelmi egységekért felelős alelnöke és általános igazgatója. "Az EMC által az Astrum Software megoldásainak továbbfejlesztésére fordított megnövelt technikai és pénzügyi erőforrások fényes jövőt ígérnek ügyfeleinknek és partnereinknek."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról