Szerző: Vörös Péter

2000. május 12. 08:36

A Dell kiváló negyedévet zárt

A világ második legnagyobb PC gyártója 525 millió $-os nettó nyereséggel zárta legutóbbi, április 28-án végződött pénzügyi negyedévét, szemben a tavalyi hasonló időszakban elért 424 millió $-ral (21%-os növekedés). Az eredmény az elemzők előrejelzését közel 19%-kal haladta meg. A cég negyedéves forgalma 7,28 milliárd $-ra nőtt a tavalyi első negyedévben elért 5,54 milliárd $-ról (31%-os növekedés).
Főként az alacsonyabb memóriaáraknak köszönhetően a Dell bevételekhez viszonyított bruttó haszna 20,5%-os volt, dacára annak, hogy a cég jelentős összegeket költött a nagy teljesítményű vállalati számítógépek marketingjére. Még a korábban oly' sokat emlegetett gondokkal küszködő európai részleg is a várakozásoknál jobb eredményeket produkált, a forgalom kontinensünkön 17%-kal nőtt. Amerikában 35%-kal, míg Ázsiában 47%-kal nőtt a forgalom a negyedév során.
A cég a jó eredményeket az Internettel kapcsolatos szerver, tárolási és PC vásárlásokkal magyarázza. A szerver valamint laptop üzletág forgalma évi szinten 50%-kal nő, ez 'egészséges' haszonrés elérését teszi lehetővé a cég számára. A februárban bevezetett Windows 2000 is jó hatással volt az eladásokra. A Dell szolgáltatásokból származó bevétele most haladta meg először az 500 millió $-os szintet.
A Dell az eredményeket a tőzsdék zárása után jelentette be, a tőzsdei zárás utáni kereskedelemben közel 3$-ral, 47,50$-ra emelkedett a cég részvényárfolyama.
a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.