Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Továbbra is nyereséges a Maxtor

Barna József, 2003. április 23. 09:45
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Paul Tufano
Paul Tufano
[HWSW] A Maxtor tegnap hozta nyilvánosságra első pénzügyi negyedéves eredményeit. A merevlemezeket gyártó vállalat a kereslet csökkenése ellenére is megőrizte nyereségességét.

A március 29-én véget ért első pénzügyi negyedévben a Maxtor 938,9 millió dolláros árbevételt ért el, szemben a tavalyi év bázisidőszakának 1,04 milliárd dolláros forgalmával. A vállalat általánosan elfogadott számviteli elvek szerinti nettó nyeresége 27,4 millió dollárt, részvényenként 11 centet tett ki. Az egyszeri költségek leszámításával képzett pro forma nyereség 48,2 millió dollár, részvényenként 20 cent volt, szemben a tavalyi év megfelelő időszakának 29,9 millió dolláros, részvényenként 12 centes veszteségével. A Reuters által megkérdezett elemzők 981 millió dolláros árbevételt és részvényenként 16 centes profitot vártak.

Paul Tufano, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a negyedév során növekedett a 80 Gbyte-os tányérokkal szerelt modellek forgalma, ahogy emelkedtek a szórakoztatóelektronikai berendezésekben használt merevlemezek eladásai is. A vállalatvezető beszámolt arról is, hogy a Maxtor megkezdte kínai gyártóüzemének építését, melynek jelentős szerepe lesz a gyártási költségek csökkentésében. A vállalat 12,4 millió merevlemezt forgalmazott a negyedév során.

A második negyedév hagyományosan az egyik leggyengébb a merevlemez-piacon. A Maxtor arra számít, hogy a negyedév során 900-930 millió dollár közötti forgalmat ér el 6-10 centes részvényenkénti nyereség mellett. Az elemzők átlagosan 936,2 millió dolláros árbevételt és részvényenként 9-12 centes nyereséget várnak.

A Maxtor tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. A vállalat részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 1,93 százalékkal 5,80 dollárra nőtt.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.