:

Szerző: Barna József

2003. április 18. 08:21

Csökkent a Transmeta vesztesége

Matthew R. Perry
Matthew R. Perry
[HWSW] A Transmeta tegnap hozta nyilvánosságra első pénzügyi negyedéves eredményeit. A Crusoe márkanevű energiatakarékos processzorairól ismert Santa Clara-i vállalat vesztesége mind éves szinten, mind pedig az előző negyedévhez képest csökkent.

A március 28-án véget ért első pénzügyi negyedévben a Transmeta 6 millió dolláros árbevételt ért el, míg a tavalyi év bázisidőszakában 4,1 millió dollár volt a forgalom. A vállalat általánosan elfogadott számviteli elvek szerinti nettó vesztesége 20,1 millió dollárra, részvényenként 15 centre rúgott, szemben a tavalyi év megfelelő időszakának 30,9 millió dolláros, részvényenként 23 centes és az elmúlt negyedév 21,7 millió dolláros, részvényenként 16 centes veszteségével. A pro forma veszteség 17 millió dollárt, részvényenként 12 centet tett ki a negyedév során. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 13 centes nettó veszteséget jeleztek előre.

Matthew Perry, a vállalat elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a negyedév során a vállalat a célkitűzéseknek megfelelő árbevételt és haszonrés-szintet ért el, míg az üzemi költségeket a tervezettnél nagyobb mértékben sikerült csökkenteni. Perry hangsúlyozta, hogy a jelenleg Astro néven ismert következő generációs TM8000 processzor fejlesztése ütemterv szerint halad, a lapka bevezetése a harmadik negyedévben esedékes.

A jelenlegi, második pénzügyi negyedévben a Transmeta 5 millió dolláros árbevételt és az általánosan elfogadott számviteli elvek szerint 16-17 centes részvényenkénti veszteséget vár. A vállalat tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. Részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 2,97 százalékkal 1,04 dollárra emelkedett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.