Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 16. 13:05:19

A vártnál jobb eredményekről és 1250 alkalmazott elbocsátásáról számolt be a Texas Instruments

Noha a Texas Instruments első negyedéve jobban sikerült a vártnál, a vállalat bejelentette, hogy 1250 alkalmazottjától válik meg. A leépítések a félvezetőgyártó részleget, valamint az érzékelőket és vezérlőket gyártó üzletágat érintik.

Noha a Texas Instruments első negyedéve jobban sikerült a vártnál, a vállalat bejelentette, hogy 1250 alkalmazottjától válik meg. A leépítések a félvezetőgyártó részleget, valamint az érzékelőket és vezérlőket gyártó üzletágat érintik.

A Texas Instruments első negyedévét 2,19 milliárd dolláros forgalommal zárta, amely 20 százalékkal volt magasabb a tavalyi első negyedéves eredménynél. A cég nettó nyeresége 117 millió dollárt, azaz részvényenként 7 centet tett ki, míg egy évvel korábban a TI 589 millió dolláros, azaz részvényenkénti 34 centes veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők arra számítottak, hogy a Dallas (TX, USA) központú cég részvényenkénti 6 centes nyereségről fog beszámolni.

Az első negyedévben a megrendelések összege 2,295 milliárd dollárt tett ki, amely 20 százalékkal magasabb a tavalyi első negyedéves megrendelések összegénél. A félvezetőkre felvett megrendelések értéke 24 százalékkal növekedett.

A TI közölte, hogy az elbocsátárok és átszervezések miatt a második negyedévben egy 40 millió dolláros egyszeri költséget fog elkönyvelni. A vállalat 450 főt bocsát el chipgyártó részlegétől, illetve 800 alkalmazottat épít le érzékelőket és vezérlőket gyártó részlegétől. A leépítések részben elbocsátások, részben pedig nyugdíjazások keretein belül történnek. Ezek a leépítések 2004 végén fejeződnek be.

A vállalat ezen felül bejelentette, hogy a "Sensors & Controls" részleg egyes gyártóegységeit az attleboroi (MA, USA) üzemből más gyárakba költözteti, hogy csökkentse a költségeket, illetve a gyártósorok közelebb legyenek a megrendelőkhöz. A TI szerint a leépítések és az átszervezések összesen mintegy 180 millió dolláros költséget jelentenek.

A jelenleg is tartó második negyedévben a TI 7 százalékos forgalomnövekedésre számít, emellett részvényenként 8 centes profitot vár.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 01:55

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.