:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 15. 11:02

Az IBM vezeti a magyar szerverpiacot

[Mmd] Az IDC nemrégiben közzétett

[Mmd] Az IDC nemrégiben közzétett jelentése szerint az IBM első helyen áll a teljes magyar szerverpiacon, mivel a 2002-es üzemi árbevételekben elért 38,7%-os piaci részesedésével felülmúlja versenytársait.

Bevételeit tekintve az IBM 2001-ről 2002-re 18,6%-os növekedést tudott felmutatni. Ezzel felülmúlja a Hewlett-Packard-ot, melynek bevétele 13,4%-kal csökkent ugyanebben az időszakban. A teljes magyar szerverpiac egyébként stagnált (mindössze 0,1%-os növekedéssel az előző évhez képest), így a 18,6%-os növekedéssel az IBM jelentős piaci részesedést szerzett.

A magyar szerverpiac legdinamikusabban fejlődő szegmense a stratégiailag is fontos ipari szabványos (Intel-alapú) terület, melyen az IBM csaknem 53%-kal növelte bevételét -- más szállítók, például a HP vagy a Dell csökkenő mutatóival szemben. Ez a növekedés az Intel-platformba beépített, innovatív IBM mainframe/high end technológiáknak tudható be, melyek a nagyszámítógépekre jellemző megbízhatóságot és rendelkezésre állást biztosítanak az Intel-szegmens számára is.

A múlt év legnépszerűbb Intel processzoros IBM-szervere az x440 volt, amely 16-utasra bővíthető, új távlatokat nyitva a szerverek skálázhatóságában és a processzor-sűrűségben. Ez az Intel-platform az első, mellyel fizikai particionálás végezhető, és ez az x440-et még jövedelmezőbb befektetéssé teszi a vásárlók számára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.