Szerző: Ady Krisztián

2003. április 14. 12:21

Megújult a Portocom vezetése

A Portocom Számítástechnikai Rt. hivatalos közgyűlése döntött a szervezet menedzsmentjének átalakításáról. Ennek értelmében a céget kettős ügyvezetés működteti, Bölcsföldi László korábbi kereskedelmi igazgató és Tóthné Polló Anna korábbi kommunikációs igazgató személyében. Középvezetői szinten a termelési, pénzügyi és vevőszolgálati részlegen is történtek változások.

[HWSW] A Portocom Számítástechnikai Rt. hivatalos közgyűlése döntött a szervezet menedzsmentjének átalakításáról. Ennek értelmében a céget kettős ügyvezetés működteti, Bölcsföldi László korábbi kereskedelmi igazgató és Tóthné Polló Anna korábbi kommunikációs igazgató személyében. Középvezetői szinten a termelési, pénzügyi és vevőszolgálati részlegen is történtek változások.

A Portocomnak a közelmúltban súlyos szervezeti válsággal kellett megbirkóznia. A részvénytársaság három vezetőjét ugyanis -- egyéb magánjellegű üzleti vállalkozásaikból kifolyólag -- a Vám és Pénzügyőrség őrizetbe vette, így a Portocomnak nem csak a szokásos üzletmenetből adódó konkurenciaharccal, de a vállalat gyors újraszervezésével és megtépázott hírnevének helyreállításával is meg kellett küzdenie.

A tavalyi évben közel 3500 notebookot és LCD PC-t értékesítő vállalat 12 százalékkal növelte forgalmát a megelőző évhez képest és idén 295 millió forint értékben szállíthat az állami közbeszerzésre kötelezett intézményeknek. A Portocom márciusra az állami szállítások keretének 20 százalékát már kitöltötte. A Portocom új termékekkel -- saját márkanévvel ellátott PDA-val és Tablet PC-vel -- igyekszik idén betörni a piacra.

"Az alapkoncepció a Tablet PC-nél ugyanaz, mint a notebookoknál. Azoktól a nagy tajvani OEM gyártóktól vásároljuk az alapgépet, akiktől a Portocom és a nemzetközi brandek, ám a végszerelést Magyarországon végezzük el." -- mondta Bölcsföldi László.

Bár minden nagyobb számítástechnikai cég bejelentette már a Tablet PC-k magyarországi forgalmazását, elterjedésüket gátolja a magas ár és a magyar nyelű operációs rendszer hiánya. A Portocom várakozásai szerint év közepén megjelenik a Microsoft magyar nyelvű szoftvere és ezzel egy időben lehet elkezdeni a különleges PC-k forgalmazását, amelyeknek ára a középkategóriás notebookok árainak fog megfelelni.

A hordozható gépek ára az idei évben kis mértékben, de folyamatosan esni fog. Az idei évre előirányzott növekedést elsősorban a termékskála szélesítésével és az állami pályázaton elért keretösszeg teljes mértékű kihasználásával tervezi megvalósítani a Portocom.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról