:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 11. 17:38

Tegnap ért véget a Magyarországi Oracle Felhasználók Konferenciája

Tegnap ért véget a Magyarországi Oracle Felhasználók Konferenciája, amelyet Sopronban rendeztek. A négynapos eseményen a résztvevők elsősorban az Oracle alkalmazásokkal kapcsolatos üzemetetési tapasztalataikat osztották meg egymással.

Tegnap ért véget a Magyarországi Oracle Felhasználók Konferenciája, amelyet Sopronban rendeztek. A négynapos eseményen a résztvevők elsősorban az Oracle alkalmazásokkal kapcsolatos üzemetetési tapasztalataikat osztották meg egymással.

A konferencián az Oracle munkatársain kívül előadók voltak az Oracle szoftvereket felhasználó szervezetek képviselői, Oracle-alapú megoldásokat fejlesző szoftvercégek, valamint a vállalat hardvergyártó partnerei, többek között a HP és a Sun Microsystems.

Az előadások kedden, szerdán és csütörtökön zajlottak, a négy teremben párhuzamosan egy-egy szekció ülései folytak. A látogatók informálódhattak az Oracle szerepéről többek között a humánerőforrás-menedzsment, a közigazgatás, a telekommunikáció, a pénzügyi szektor vagy a vállalatirányítás szempontjából.

A rendezvény kiemelt vendége volt John Page, az Oracle üzleti intelligencia és adattárház részlegének európai igazgatója. Page előadásában felvázolta, hogy a vállalatoknak milyen elvek alapján kellene felépíteni információs architektúrájukat annak érdekében, hogy az a lehető leghatékonyabban segítse a szervezet munkáját.

Az Oracle munkatársa külön felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes a lehető legkevesebb adatbázissal dolgozni és azokat lehetőség szerint minden részleg, illetve munkatárs számára elérhetővé tenni annak érdekében, hogy az adatbázishoz hozzáférők minden pillanatban az érvényes és élő állapotokat lássák.

Természetesen emellett szükség van a rendszer biztosítására, ezt fürtözéssel, Oracle Real Application Cluster alkalmazással, valamint megbízható és szervizelhető platform alkalmazásával lehet elérni. Az információs architektúra kialakításánál nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy az építőelemek nyíltak és szabványosak legyenek, így a rendszer később könnyen bővíthető, kiegészíthető és skálázható.

Page külön kiemelte az adattárházak jelentőségét. Elmondása szerint a vállalatok növekedése a telített piacokon elsősorban attól függ, hogy meglevő ügyfeleiket milyen hatékonyan tudják kiszolgálni. Ennek érdekében rendkívül fontos, hogy az ügyfelek szinte minden adatát és minden "lépését" rögzítsék, így a vevők múltbeli viselkedése alapján könnyebben megbecsülhető, vajon a jövőben mire lehet szükségük.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.