:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 11. 14:47

A Microsoft megnyitotta Európai Innovációs Központját

A Microsoft ma bejelentette a Microsoft Európai Innovációs Központ (European Microsoft Innovation Centre -- EMIC) létrehozását. Az új intézmény, amely alkalmazott kutatással és technológiai fejlesztéssel foglalkozik, Németországban, az Észak-Rajna Vesztfáliai Aachenben jön létre.

[HWSW] A Microsoft ma bejelentette a Microsoft Európai Innovációs Központ (European Microsoft Innovation Centre -- EMIC) létrehozását. Az új intézmény, amely alkalmazott kutatással és technológiai fejlesztéssel foglalkozik, Németországban, az Észak-Rajna Vesztfáliai Aachenben jön létre.

Az EMIC Európa hagyományos technológiai erősségein alapuló kooperációs informatikai projekteken fog dolgozni, amelyek tükrözik a régió prioritásait. Az EMIC oktatási intézményekkel és ipari partnereinkkel közös munka keretében a biztonságra és az adatvédelemre, a mobil és vezeték nélküli, illetve a webszolgáltatási technológiákra összpontosítja erőfeszítéseit. Nagy hangsúlyt fektet továbbá az elektronikus oktatás és az elektronikus egészségügy területére szánt megoldásokra, itt ugyanis nagy hatással lehetnek az új technológiák az emberek mindennapi életére.

Az EMIC 2003 májusában nyílik meg. Eleinte tíz, Európa különböző országaiból származó munkatársa lesz, de a szám a projektek szaporodásával és a kapcsolatok bővülésével nőni fog. Ez lesz a Microsoft negyedik kutatási és fejlesztési központja Európában, ami jól tükrözi, hogy a Microsoft egyre nagyobb beruházásokat hajt végre az Egyesült Államokon kívül, ebben a régióban. A Microsoft már létező európai fejlesztőközpontjai a következők: a Microsoft Kutatási Laboratóriuma Cambridge-ben, a Microsoft Európai Termékfejlesztési Központja Dublinban, illetve a Microsoft Üzletimegoldás-fejlesztési Központja a dániai Vedbaekben.

Az EMIC vezetőjét most nevezték ki, Pierre-Yves Saintoyant személyében. Saintoyant korábban a Microsoft franciaországi leányvállalatánál dolgozott a konzultációs szolgáltatások igazgatójaként, a legutóbbi időkben pedig a Microsoft Research EMEA régióbeli külső programjaiért volt felelős. Mielőtt a Microsoftnál kezdett volna dolgozni, a Coopers and Lybrand konzultációs üzletágának fejlett technológiákért felelős igazgatója volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.