Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 11. 13:49

A Microsoft beperelte a Lucent Technologiest

A Microsoft beperelte a Lucent Technologiest -- adta hírül a Wall Street Journal . A Lucent korábban szabadalombitorlási pert indított a Dell Computer és a Gateway ellen, azonban a PC-gyártók felkérték a Microsoftot a biztosításukra, ugyanis a Lucent által kifogásolt technológiák a redmondi cégtől származnak.

A Microsoft beperelte a Lucent Technologiest -- adta hírül a Wall Street Journal. A Lucent korábban szabadalombitorlási pert indított a Dell Computer és a Gateway ellen, azonban a PC-gyártók felkérték a Microsoftot a biztosításukra, ugyanis a Lucent által kifogásolt technológiák a redmondi cégtől származnak.

A Microsoft kedden juttatta el keresetét a San Diego-i szövetségi bíróságra. A cég beadványában azt kéri, hogy semmisítsen meg 13 Lucent szabadalmat, amelyek audio- és video kódolással, videolejátszással, valamint érintőképernyőkkel kapcsolatosak. A szabadalmakat a Lucent kutatólaboratóriuma, a Bell Labs jegyzi.

A Lucentet képviselő, szellemi jogvédő cég még januárban juttatott el egy levelet a Microsofthoz, amelyben azt állította, hogy a szoftvervállalat 16 Lucent szabadalmat sértett meg és felszólította a céget, hogy licencelje ezeket. A Microsoft szerint azonban nem történt szabadalombitorlás és a Lucent állítása minden alapot nélkülöz.

Szakértők szerint a Microsoft által indított perre való válaszként a Lucent hamarosan viszont fogja perelni a redmondi céget szabadalombitorlás miatt. A Lucent szóvivője nem nyilatkozott a viszontperrel kapcsolatban, mindössze annyit mondott, hogy a vállalat érvényesíteni fogja szellemi tulajdonával kapcsolatos jogait.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról