Szerző: Barna József

2003. április 7. 18:20

Külső merevlemezt mutatott be a Transcend

Az elsősorban minőségi memóriamoduljairól ismert tajvani Transcend bejelentette, hogy megkezdte 2,5-os külső merevlemezeinek forgalmazását. A termék olyan önálló tokként is megvásárolható, amelybe a felhasználó a neki megfelelő márkájú és kapacitású meghajtót helyezheti.

[HWSW] Az elsősorban minőségi memóriamoduljairól ismert tajvani Transcend bejelentette, hogy megkezdte 2,5"-os külső merevlemezeinek forgalmazását. A termék olyan önálló tokként is megvásárolható, amelybe a felhasználó a neki megfelelő márkájú és kapacitású meghajtót helyezheti.

A Transcend hordozható merevlemeze, illetve merevlemez-tokja USB 2.0 felületre illeszkedik, így maximálisan 60 Mbyte/sec sebességgel képes adatokat továbbítani a számítógép felé. Az eszköz az USB portól veszi a tápfeszültséget, de az áramellátás stabilitásának biztosítása érdekében egy PS/2 portra köthető kábelt is biztosít hozzá.

A vállalat kínálatában jelenleg egy 30 Gbyte-os merevlemezzel szerelt modell található, de igény szerint a tárolókapacitás akár 160 Gbyte-ig is növelhető. A meghajtó Windows 98/SE/ME/2000/XP és Mac OS operációs rendszerek alatt használható. A gyártó két év garanciát vállal a tokra, míg 1 év garanciát a gyárilag beépített merevlemezre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról