Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. április 7. 13:04

Cáfolja a Tellexszel kapcsolatos híreszteléseket a minisztérium

Alaptalannak minősíti az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) azokat a közelmúltban megjelent híreszteléseket, amelyek szerint a Tellex projektjének egyik alvállalkozója a Sarkadi és Társai Ügyvédi Iroda lenne.

[HWSW] Alaptalannak minősíti az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) azokat a közelmúltban megjelent híreszteléseket, amelyek szerint a Tellex projektjének egyik alvállalkozója a Sarkadi és Társai Ügyvédi Iroda lenne.

A minisztérium által kiadott közlemény a Sarkadi és Társai Ügyvédi Iroda tájékoztatását idézi: "az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által közbeszerzési eljárás keretében meghirdetett ún. TELLEX projektben ügyvédi irodánk semmilyen vállalkozási, illetve megbízási szerződéssel nem rendelkezik sem a fővállalkozó KPMG-vel, sem az alvállalkozó Réczicza Ügyvédi Iroda White&Case LLP-vel."

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium célja az, hogy a fogyasztók számára megfizethetőek legyenek a hírközlési szolgáltatások és az internet mindenki számára elérhetővé váljon -- folytatódik a közlemény. Ennek érdekében zavartalanul folyik a tényleges versenyt elősegítő, alapjaiban módosított hírközlési törvény kidolgozása.

A híresztelés alapját egy, a Heti Világgazdaságban megjelent írás jelenti, mely részletesen foglalkozik a minisztérium vezető tisztségviselői és a Hírközlési Törvény kidolgozásában külső közreműködőként résztvevő cégek közti személyi összefonódásokkal. A Sarkadi és Társai ügyvédi iroda korábbi munkatársa volt Rácz Zsolt, az IHM közigazgatási államtitkára.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.