Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Cáfolja a Tellexszel kapcsolatos híreszteléseket a minisztérium

Rátonyi Gábor Tamás, 2003. április 07. 13:04
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Alaptalannak minősíti az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) azokat a közelmúltban megjelent híreszteléseket, amelyek szerint a Tellex projektjének egyik alvállalkozója a Sarkadi és Társai Ügyvédi Iroda lenne.

[HWSW] Alaptalannak minősíti az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) azokat a közelmúltban megjelent híreszteléseket, amelyek szerint a Tellex projektjének egyik alvállalkozója a Sarkadi és Társai Ügyvédi Iroda lenne.

A minisztérium által kiadott közlemény a Sarkadi és Társai Ügyvédi Iroda tájékoztatását idézi: "az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által közbeszerzési eljárás keretében meghirdetett ún. TELLEX projektben ügyvédi irodánk semmilyen vállalkozási, illetve megbízási szerződéssel nem rendelkezik sem a fővállalkozó KPMG-vel, sem az alvállalkozó Réczicza Ügyvédi Iroda White&Case LLP-vel."

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium célja az, hogy a fogyasztók számára megfizethetőek legyenek a hírközlési szolgáltatások és az internet mindenki számára elérhetővé váljon -- folytatódik a közlemény. Ennek érdekében zavartalanul folyik a tényleges versenyt elősegítő, alapjaiban módosított hírközlési törvény kidolgozása.

A híresztelés alapját egy, a Heti Világgazdaságban megjelent írás jelenti, mely részletesen foglalkozik a minisztérium vezető tisztségviselői és a Hírközlési Törvény kidolgozásában külső közreműködőként résztvevő cégek közti személyi összefonódásokkal. A Sarkadi és Társai ügyvédi iroda korábbi munkatársa volt Rácz Zsolt, az IHM közigazgatási államtitkára.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.