:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. április 7. 08:06

Összefogás a Vodafone-nal szemben

[Magyar Hírlap] Három nagy európai mobiltelefon-szolgáltató együttműködést tervez, hogy lenyomják az öreg kontinens egyik legnagyobbjának számító Vodafone-t a piaci versenyben -- írja a Magyar Hírlap . A német-spanyol-olasz összefogással nem csak Európában, hanem a spanyol érdekeltségek révén Latin-Amerikában is megerősíthetik pozícióikat a szövetség tagjai.

[Magyar Hírlap] Három nagy európai mobiltelefon-szolgáltató együttműködést tervez, hogy "lenyomják" az öreg kontinens egyik legnagyobbjának számító Vodafone-t a piaci versenyben -- írja a Magyar Hírlap. A német-spanyol-olasz összefogással nem csak Európában, hanem a spanyol érdekeltségek révén Latin-Amerikában is megerősíthetik pozícióikat a szövetség tagjai.

A német Deutsche Telekom, az olasz TelecomItalia és a spanyol Telefónica készül szövetségre lépni, melytől költségeik csökkenését, jobb üzleti szolgáltatások nyújtásának lehetőségét remélik, -- s nem utolsó sorban -- jobb tarifákat tudnának kínálni.

Szintén nem elhanyagolható érv a szövetség mellett, hogy a T-Mobile partnerei révén Olaszországba és Spanyolországba, míg a Telefónica Móviles és a TelecomItalia Németországba juttathatná el szolgáltatásait. A három távközlési óriásnak -- ha létrejön a tervezett szövetség -- összesen 175 millió ügyfele lesz. A Vodafone-nak -- tavaly év végi jelentése szerint -- Európában 76 és félmillió mobilos ügyfele volt, így a formálódó szövetség reménybeli piaca messze felülmúlná a piros mobilszolgáltató pozícióját.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.