Szerző: Ady Krisztián

2003. április 4. 09:27

2,5 millió mobiltelefon-kijelzőt gyárt hamarosan a Samsung SDI dongguani gyára

[DigiTimes] A Samsung kijelzőket gyártó és fejlesztő részlege, a Samsung SDI még ebben a hónapban megkezdi a Dongguanban, Guangdong tartományban (Kína) található gyárában az ultra fine and bright (UFB) LCD-kijelzők sorozatgyártását. Az UFB kijelzőket mobiltelefonok számára fejlesztette a vállalat.

[DigiTimes] A Samsung kijelzőket gyártó és fejlesztő részlege, a Samsung SDI még ebben a hónapban megkezdi a Dongguanban, Guangdong tartományban (Kína) található gyárában az "ultra fine and bright" (UFB) LCD-kijelzők sorozatgyártását. Az UFB kijelzőket mobiltelefonok számára fejlesztette a vállalat.

A gyártósorok kapacitása a sorozatgyártás megkezdésekor 100000 kijelző lesz havonta, júliusban azonban a Samsung számításai szerint már 2,5 millió kijelző szállítására lesz képes a gyár. Ebben az évben 16 millió kijelző szállítására számít a Samsung a dongguani gyárból, összesen pedig 30-35 millió UFB kijelző legyártását tűzte ki tervként a Busanban, Dél-Koreában található gyártókapacitásával együtt.

A Samsung SDI főbb partnerei a kínai gyárakkal is rendelkező Nokia, Samsung Electronics, Motorola, TCL Communication Equipment és Ningbo Bird vállalatok.

a címlapról