Szerző: Ady Krisztián

2003. április 3. 11:53

Hivatalosan is kikapcsolható az Orange SPV okostelefonok szoftvervédelme

Hivatalosan, törvényesen is lehetővé teszi végre az Orange, hogy az SPV okostelefon tulajdonosai kikapcsolhassák a telefon operációs rendszerébe épített védelmet, mely lehetetlenné teszi az Orange jóváhagyását nélkülöző szoftverek telepítését.

Hivatalosan, "törvényesen" is lehetővé teszi végre az Orange, hogy az SPV okostelefon tulajdonosai kikapcsolhassák a telefon operációs rendszerébe épített védelmet, mely lehetetlenné teszi az Orange jóváhagyását nélkülöző szoftverek telepítését.

Az Orange a felhasználók biztonsága érdekében tiltotta le az általános szoftvertelepítés lehetőségét az SPV telefonban, azonban szemfüles felhasználók gyorsan rájöttek miképpen lehet ezt a védelmet kikapcsolni. A Microsoft Spartphone 2002 operációs rendszert használó mobiltelefon használhatóságát, testreszabhatóságát nagyban korlátozta ez a védelem.

Az SPV mobiltelefon "felszabadításához" be kell hívni a telefon böngészőjébe az Orange weboldalát, majd meg kell adni a szükséges adatokat, például telefonszám, IMEI azonosító.

Az SPV okostelefon következő generációja ebben a hónapban jelenik meg az Orange kínálatában. Az új készüléken egy jostick is helyet kapott a könnyebb navigáció érdekében, a kijelző is jobb minőségű lett, valamint egyéb opcionális kiegészítők, például kamera és memóriakártyák is kaphatók hozzá. Az Orange szerint a készülék játékkonzolként is funkcionálhat a jövőben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról