:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 31. 17:34

Az Internet Security Systems vezeti a behatolás-észlelő és megakadályozó rendszerek piacát

[Mmd] Az Infonetics Research által nemrég közzétett jelentés szerint a 2002. évi adatok alapján az Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) vezeti a behatolásészlelő és -megakadályozó rendszerek (IDS/IPS) piacát.

[Mmd] Az Infonetics Research által nemrég közzétett jelentés szerint a 2002. évi adatok alapján az Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) vezeti a behatolásészlelő és -megakadályozó rendszerek (IDS/IPS) piacát.

A "Behatolás-észlelő és megakadályozó termékek -- 2002. 4. negyedévi piaci megoszlás és előrejelzések" (Intrusion Detection and Prevention Products, Quarterly Worldwide Market Share and Forecasts for 4Q02) című jelentés a következő három szegmensre bonja a behatolásészlelő és -megakadályozó termékek piacát: kiszolgáló alapú IDS/IPS, hálózatos IDS/IPS hardverek és hálózatos IDS/IPS szoftverek.

Az Internet Security Systems birtokolja a hálózatos IDS/IPS szoftverek világpiacának 44 százalékát, amely több mint hatszorosa az utána következő konkurens piaci részarányának. Emellett az ISS a teljes IDS/IPS piac 23 százalékát is magáénak tudhatja. Arra alapozva, hogy növekszik a vállalatok kereslete, és hogy az IDS/IPS technológiák egyre hatékonyabbá válnak, az Infonetics Research előrejelzése szerint az IDS/IPS rendszerek piaca 2002–2006 között átlagosan évi 42 százalékkal fog bővülni, és ezen belül is a behatolásmegakadályozó rendszerek lesznek a robbanásszerű növekedés mozgatórugói.

"Az Internet Security Systems az IDS/IPS piac egyértelmű vezetője" -- mondta Jeff Wilson, az Infonetics Research ügyvezető igazgatója. "Mivel a szervezetek, tekintet nélkül méretükre, ezentúl is keresni fogják annak módját, hogyan tehetnék hálózatukat még biztonságosabbá, a piaci szereplőknek meg kell tenniük a szükséges lépéseket ahhoz, hogy kielégítsék a vásárlók igényeit. Az ISS a kihívásnak úgy igyekszik megfelelni, hogy a hálózatok, szerverek és asztali gépek megvédéséhez a megoldások széles kínálatát biztosítja."

"A jelentés kiemeli annak fontosságát, hogy először is egy megfelelő behatolásészlelő rendszerrel kell rendelkezni, és csak azután lehet továbblépni a behatolásmegakadályozás felé" -- mondta Tom Noonan, az Internet Security Systems elnök-vezérigazgatója. „Óriási növekedést látunk ezen a piacon, és szeretnénk kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Folyamatosan fejlesztjük tovább a Dynamic Threat Protection rendszerünket, melyekkel észlelni lehet a hálózatokat, szervereket és asztali gépeket ért támadásokat, azokat meg lehet akadályozni, és reagálni lehet rájuk. Megoldásainkkal az információvédelemmel kapcsolatos birtoklási összköltség is csökkenthető."

A jelentés szerint a nagy szervezetek zöme úgy gondolja, hogy hálózatukat úgy tudják a leghatékonyabban védeni, ha kiszolgáló alapú és hálózatos IDS/IPS eszközöket is üzembe állítanak. Az Internet Security Systems RealSecure termékcsaládjába különféle IDS/IPS megoldások tartoznak, többek között hálózatos megoldások -- 10/100 Mbit/s-os, több gigabites és in-line behatolásmegakadályozó ügynökök --, valamint a szervereket és az asztali gépeket érő támadások megakadályozására szolgáló kiszolgáló alapú megoldások. Emellett az ISS a RealSecure SiteProtector rendszerrel a vállalati szintű védekezés felügyeletét is egyszerűbbé tette.

A RealSecure SiteProtector egy jól skálázható, központosított biztonságfelügyeleti rendszer, amely fejlett korrelációs, elemző és jelentéskészítő funkciókkal is rendelkezik, jelentősen csökkentve ezáltal a szakemberek és más erőforrások iránti igényt. A RealSecure SiteProtector az ISS Dynamic Threat Protection platformjának az alapja. A Dynamic Threat Protection platform egy többrétegű biztonsági architektúrára épül, mellyel a lehető legjobb védelem érhető el, miközben a birtoklási összköltség is csökkenthető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.