Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 31. 17:13

Boltokban a 2,3 GHz-es és 2,4 GHz-es Intel Celeron

[PC Watch] Japán üzletekben már kapható az Intel Celeron processzor 2,3 és 2,4 GHz-en futó változata. A terméktervek szerint az Intel a második negyedévben kívánja piacra dobni a chipeket.

[PC Watch] Japán üzletekben már kapható az Intel Celeron processzor 2,3 és 2,4 GHz-en futó változata. A terméktervek szerint az Intel a második negyedévben kívánja piacra dobni a chipeket.

A Pentium 4 alapjául is szolgáló NetBurst mikroarchitektúrára épülő Celeron processzorok 128 Kbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmaznak, 400 MHz-es rendszerbuszt használnak és Socket478 foglalatba illeszkednek. A Japánban feltűnt két új modell természetesen 0,13 mikronos csíkszélességgel készül -- mint ahogy a 2 GHz-es és annál nagyobb órajelű változatok mindegyike. A chipek hivatalos piaci premierjének pontos dátuma egyelőre nem ismert. A bemutatáskor a processzorok listaára várhatóan 103 és 89 dollár lesz, most azonban még 120, illetve 130 dollárnak megfelelő mennyiségű jent kérnek értük a japán kereskedők.

Amint arról korábban beszámoltunk, az Intel májusban mutatja be 3,2 GHz-es Pentium 4 processzorát, amely már 800 MHz-es front side busszal működik és támogatja a Hyper-Threading technológiát is. Emellett a cég 2,4 GHz-es, 2,6 GHz-es, 2,8 GHz-es és 3 GHz-es Pentium 4 chipeket is bemutat, amelyek a 3,2 GHz-eshez hasonlóan 800 MHz-es front side buszt használnak és képesek több programszál párhuzamos futtatására. Az új processzorokhoz az i856 és i875 lapkakészleteket ajánlja a cég. A cég jelenlegi tervei szerint ezután a negyedik negyedévig nem jelenik meg új Pentium 4 lapka.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról