Szerző: Ady Krisztián

2003. március 26. 18:19

A Samsung bemutatta első Symbian operációs rendszert használó okostelefonját

[infoSync] A dél-koreai gyártó bemutatta első Nokia Series 60 platformján alapuló okostelefonját. A háromsávos készülék színes, elforgatható kijelzővel és beépített digitális kamerával kerül a boltokba.

[infoSync] A dél-koreai gyártó bemutatta első Nokia Series 60 platformján alapuló okostelefonját. A háromsávos készülék színes, elforgatható kijelzővel és beépített digitális kamerával kerül a boltokba.

Az SGH-D700 mobil forgatható, 16 bites színmélység megjelenítésére képes TFT lCD-kijelzővel, valamint kamera funkciókkal rendelkezik. A maximálisan VGA (640x480) felbontású kamerával rövid videoklippeket is készíthetünk, melyet MMS-üzenetként vagy e-mailben küldhetünk tovább kompatibilis telefonokra, ismerőseinknek. A streamelt videoállományok lejátszását a beépített RealOne lejátszóprogram biztosítja.

Az SGH-D700 több alkalmazása ismerős lehet a Nokia 7650 és 3650 mobiltelefonjaiból, de néhány területen továbbfejlesztett képességeket is nyújt a készülék. A teljes MMS és POP3/IMAP4/SMTP e-mail-támogatáson túl hangrögzítési, -tárcsázási és -vezérlési funciókkal is ellátták. A MIDI és MP3 állományok mellett WAV-ot is képes a telefon lejátszani és csengőhangként megszólaltatni.

Az SGH-D700 4 MB belső flash-memóriával rendelkezik, de MultiMedia Card bővítőhelyen keresztül a tárolókapacitás tovább növelhető. A szinkronizációs feladatokat USB felületen keresztül oldhatjuk meg az infravörös vagy Bluetooth felületen keresztül tapasztalhatónál lényegesen gyorsabban.

A készülék súlya 110 gramm, méretei 89 x 49 x 23 mm. A készülék lényegesen kisebb és könnyebb a jelenleg kapható, Series 60 platformot használó telefonoknál. A smartphone 800 mAh kapacitású Li-Ion akkumulátora opcionálisan 1200 mAh kapacitásúra cserélhető, tovább növelve az üzemidőt. A SGH-D700 előreláthatólag a harmadik negyedévben kerül a szolgáltatók kínálatába.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról