Szerző: Ady Krisztián

2003. március 26. 18:19

A Samsung bemutatta első Symbian operációs rendszert használó okostelefonját

[infoSync] A dél-koreai gyártó bemutatta első Nokia Series 60 platformján alapuló okostelefonját. A háromsávos készülék színes, elforgatható kijelzővel és beépített digitális kamerával kerül a boltokba.

[infoSync] A dél-koreai gyártó bemutatta első Nokia Series 60 platformján alapuló okostelefonját. A háromsávos készülék színes, elforgatható kijelzővel és beépített digitális kamerával kerül a boltokba.

Az SGH-D700 mobil forgatható, 16 bites színmélység megjelenítésére képes TFT lCD-kijelzővel, valamint kamera funkciókkal rendelkezik. A maximálisan VGA (640x480) felbontású kamerával rövid videoklippeket is készíthetünk, melyet MMS-üzenetként vagy e-mailben küldhetünk tovább kompatibilis telefonokra, ismerőseinknek. A streamelt videoállományok lejátszását a beépített RealOne lejátszóprogram biztosítja.

Az SGH-D700 több alkalmazása ismerős lehet a Nokia 7650 és 3650 mobiltelefonjaiból, de néhány területen továbbfejlesztett képességeket is nyújt a készülék. A teljes MMS és POP3/IMAP4/SMTP e-mail-támogatáson túl hangrögzítési, -tárcsázási és -vezérlési funciókkal is ellátták. A MIDI és MP3 állományok mellett WAV-ot is képes a telefon lejátszani és csengőhangként megszólaltatni.

Az SGH-D700 4 MB belső flash-memóriával rendelkezik, de MultiMedia Card bővítőhelyen keresztül a tárolókapacitás tovább növelhető. A szinkronizációs feladatokat USB felületen keresztül oldhatjuk meg az infravörös vagy Bluetooth felületen keresztül tapasztalhatónál lényegesen gyorsabban.

A készülék súlya 110 gramm, méretei 89 x 49 x 23 mm. A készülék lényegesen kisebb és könnyebb a jelenleg kapható, Series 60 platformot használó telefonoknál. A smartphone 800 mAh kapacitású Li-Ion akkumulátora opcionálisan 1200 mAh kapacitásúra cserélhető, tovább növelve az üzemidőt. A SGH-D700 előreláthatólag a harmadik negyedévben kerül a szolgáltatók kínálatába.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

4

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.