:

Szerző: roberto

2003. március 26. 11:06

A megjelenés előtt álló SuSE Linux 8.2 már megkapta az LSB-tanúsítványt

[SuSE, HWSW, Free Standards Group] A SuSE Linux AG bejelentette,

[SuSE, HWSW, Free Standards Group] A SuSE Linux AG bejelentette, hogy a SuSE Linux következő, áprilisban várható 8.2-es verziószámú változata megkapta a Free Standards Group Linux rendszerekre vonatkozó LSB-tanúsítványát. A német disztribútor megjelenés előtt álló összeállítása a tanúsítvány szerint megfelel a Linux Standard Base IA32 1.3-as verziója által támasztott követelményeknek. Az általános célú felhasználásra szánt SuSE Linux 8.2-es verzióján kívül a napokban a UnitedLinux 1.0 is újabb LSB-tanúsítványt kapott.

Bár a SuSE üzleti termékeinek alapjául szolgáló UnitedLinux 1.0 korábban már átesett az LSB IA32 1.2 tesztjein, és novemberben megkapta a tanúsítványt, az OS 64 bites Intel rendszerekre készült változata csak tegnapelőtt gyűjthette be az LSB IA64 1.3-mal való kompatibilitást igazoló iratot. A termékalap ezen a változatára épül egyébként SuSE Linux Enterprise Server most megjelent 64 bites, Intel Itanium processzorcsaládra kiadott változata is (SLES8 IA64).

Az LSB előírásokat a SuSE komolyan veszi: a SuSE Linux 8.0, 8.1 és immár a 8.2-es verzióján kívül a SuSE Linux Enterprise Server IA32-es változata is rendelkezik LSB-tanúsítvánnyal, és várhatóan a SLES8 IA64 is föl fog kerülni a listára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.