Szerző: Barna József

2003. március 25. 17:37

A hét végétől Európában is megvásárolható az új Game Boy Advance

A Nintendo jelentős összegeket fordít hordozható játékkonzolja új változatának, a Game Boy Advance SP-nek európai és amerikai népszerűsítésére. A japán vállalat azt reméli, hogy a termék ellensúlyozhatja a kevésbé népszerű GameCube miatt elszenvedett forgalomcsökkenést.

A Nintendo jelentős összegeket fordít hordozható játékkonzolja új változatának, a Game Boy Advance SP-nek európai és amerikai népszerűsítésére. A japán vállalat azt reméli, hogy a termék ellensúlyozhatja a kevésbé népszerű GameCube miatt elszenvedett forgalomcsökkenést.

Kontinensünkön március 28-tól lesz megvásárolható a Game Boy Advance SP, melyből a Nintendo eddig 400 000 darabot szállított le az európai boltokba. David Gosen, a vállalat európai részlegének ügyvezető igazgatója a Reutersnek elmondta, hogy a múlt hét végéig a leszállított mennyiség 30-40 százalékára adtak le előrendelést, ami a termék népszerűségének előjele lehet. A Nintendo mintegy 30 millió eurót fordít az új modell európai reklámkampányára.


Game Boy Advance SP

Amint arról hírt adtunk, a Game Boy Advance SP hardvere teljesen megegyezik a korábbi változatéval, így természetesen a szoftverek is változtatás nélkül futnak rajta. A két készülék kijelzője méretre és felbontásra is teljesen azonos, azonban a SP változat megjelenítője beépített világítást is kapott, így sokkal könnyebben látható. A Game Boy Advance-tulajdonosok sokat kritizálták a Nintendót, mert az előző változat kijelzőjét gyakorlatilag csak erős fényben lehetett megfelelően látni.

Fontos újdonság továbbá, hogy a GBA SP immáron nem elemekről üzemel, hanem saját, beépített lítium-ion akkumulátort kapott. Erre többek között azért is volt szükség, mert a kijelző megvilágítása révén a készülék fogyasztása érezhetően megnövekedett. A beépített akkumulátorról a gép akár 10 órán át is képes működni, de a kijelző világításának kikapcsolása után akár 18 óra folyamatos játék is lehetséges.

A japán vállalat azt reméli, hogy az új termék ellensúlyozhatja a GameCube asztali konzol viszonylagos sikertelenségét. A legújabb piaci jelentések szerint a GameCube mind az Egyesült Államokban, mind pedig Európában veszít vonzerejéből a rivális Sony PlayStation 2 és Microsoft Xbox javára. Az érdeklődés felkeltése érdekében az Európában forgalmazott új Game Boy Advance készülékek mellé egy kupont is ad a cég, amely 50 eurót ér egy GameCube vásárlásakor.

A konzol február 14-én jelent meg Japánban és hét elejétől vásárolható meg az Egyesült Államokban. A Nintendo a japán premiert követő hat hét során 2 millió készüléket tervezett eladni, míg az április 1-jén kezdődő következő pénzügyi évre 20 millió Game Boy Advance eladásával számol.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról