Szerző: Barna József

2003. március 25. 19:57

HydroCool200: vízhűtés a Corsairtől

Az extrém memóriamoduljairól ismert Corsair Memory nemrégiben jelentette be, hogy hamarosan piacra dobja vízhűtéses rendszerét. A tuning szerelmeseinek szánt HydroCool200 önálló házban kapott helyet.

[HWSW] Az extrém memóriamoduljairól ismert Corsair Memory nemrégiben jelentette be, hogy hamarosan piacra dobja vízhűtéses rendszerét. A tuning szerelmeseinek szánt HydroCool200 önálló házban kapott helyet.

A készülék egy egyedi bővítőkártya segítségével csatlakoztatható a számítógéphez. A PCI kártyák mellé helyezhető kártya teszi lehetővé a csövek bevezetését a házba, illetve ez szolgáltatja a pumpa működéséhez szükséges áramot, valamint a hűtőblokk hőmérsékletadatait. Utóbbiak a készülék előlapján található kijelzőről olvashatóak le.

A HydroCool200 a vállalat közleménye szerint alapjáraton igen halkan üzemel, míg a processzor nagyobb terhelése esetén automatikusan kapcsol magasabb teljesítményre. Az Intel Pentium 4 és AMD Athlon XP processzorokhoz egyaránt használható réz hűtőblokk a Delphi Thermal Systems technológiáját használja. A rendszer, amint azt a neve is jelzi, mintegy 200 Wattnyi disszipált hő elvezetésére képes.

A HydroCool200 április közepétől lesz megvásárolható a Corsair viszonteladóinál. Várható fogyasztói áráról a vállalat nem közölt információt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról