Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 25. 13:05

Új Palm tenyérgépek várhatók

A pletykák szerint a Palm hamarosan két új kéziszámítógépet mutat be, amelyek a Palm OS 5.2 operációs rendszerre épülnek. Az új szoftver már a Graffiti 2 powered by Jot kézírásfelismerést használja, amelyet a Communication Intelligence Corp. fejlesztett ki. Ugyanez a cég szállította a kézírásfelismerési technológiát a Microsoft Pocket PC operációs rendszer számára.

A pletykák szerint a Palm hamarosan két új kéziszámítógépet mutat be, amelyek a Palm OS 5.2 operációs rendszerre épülnek. Az új szoftver már a "Graffiti 2 powered by Jot" kézírásfelismerést használja, amelyet a Communication Intelligence Corp. fejlesztett ki. Ugyanez a cég szállította a kézírásfelismerési technológiát a Microsoft Pocket PC operációs rendszer számára.

Az egyik új Palm modell a Tungsten C lehet, amely az ősszel megjelent Tungsten W és T tenyérgépekhez hasonlóan beépített billentyűzetet tartalmaz. A Tungsten C ezen felül integrált 802.11b adóvevőt, 400 MHz-es Intel processzort, 32 Mbyte memóriát és 320x320 pixel felbontású színes kijelzőt tartalmaz. A hírek szerint a készülék 499 dolláros áron kerül piacra.

A Palm a pletykák szerint kiegészíti alsó árkategóriás Zire kéziszámítógép-családját is. A Zire család új tagja szintén Palm OS 5.2 operációs rendszerre épül, azonban beépített digitális kamerát is tartalmaz, amely segítségével legfeljebb 640x480 pixel felbontású képek készíthetők. A Texas Instruments OMAP processzorra épülő, színes kijelzővel szerelt készülék várható ára 299 dollár.


Palm Zire

A harmadik negyedéves pénzügyi eredmények ismertetésekor Judy Bruner pénzügyi vezérigazgató elmondta, hogy a cég a negyedik pénzügyi negyedév során új modellekkel jelentkezik majd. A Palmnál a negyedik pénzügyi negyedév márciustól májusig tart: a hírek szerint az új modellek április 24-én kerülnek piacra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról