Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

A Huawei beismerte, hogy a routereiben alkalmazott szoftver egy része a Ciscótól származik

Bodnár Ádám, 2003. március 25. 12:45
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A kínai Huawei Technologies beismerte, hogy a routereiben használt szoftver egy része a Cisco Systemstől származik, azonban a vállalat közölte, hogy a programrészletet eltávolítja a készülékekből.

hirdetés
A kínai Huawei Technologies beismerte, hogy a routereiben használt szoftver egy része a Cisco Systemstől származik, azonban a vállalat közölte, hogy a programrészletet eltávolítja a készülékekből.

A marshalli (TX, USA) kerületi bíróságra hétfőn eljuttatott dokumentumokban a Huawei először ismerte el, hogy lemásolta a Cisco szoftverét. A vállalat szerint azonban a kérdéses kódrészlet mindössze kevesebb mint 2 százalékát teszi ki annak az 1,5 millió soros programnak, amelyeket a Quidway routerekben alkalmaznak. A cég közölte, hogy a program új változata már nem tartalmazza a Ciscótól származó kódot.

A kínai vállalat jogásza, Bob Haslam elmondta, hogy a kérdéses szoftverrészlet 1999-ben egy kínai férfi révén került a Huaweihez. A jogász szerint a Huawei alkalmazottak, akik a Cisco programrészlet birtokába jutottak, végig tisztában voltak vele, hogy az az amerikai vállalattól származik, azt azonban nem tudták, hogy szerzői jog által védett anyagról van szó.

Amint az ismert, a Cisco Systems január végén indított pert a Huawei ellen. A hálózati berendezéseket gyártó egyesült államokbeli vállalat vádiratában azt állítja, hogy a Huawei jogsértő módon használta fel a Cisco szellemi tulajdonát és megsértette számos szabadalmát. A Cisco -- az okozott károk megtérítése mellett -- a kifogásolt Huawei Quidway routerek és switchek felhasználásának és forgalmazásának betiltását is el kívánja érni.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.