Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Újabb XScale processzorokat mutatott be az Intel

Barna József, 2003. március 25. 16:11
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Intel tegnap három újabb modellel bővítette XScale termékcsaládját. Az elsősorban kéziszámítógépekbe szánt új beágyazott processzorok elődeiknél nagyobb teljesítményt és alacsonyabb fogyasztást ígérnek.

[HWSW] Az Intel tegnap három újabb modellel bővítette XScale termékcsaládját. Az elsősorban kéziszámítógépekbe szánt új beágyazott processzorok elődeiknél nagyobb teljesítményt és alacsonyabb fogyasztást ígérnek.

A vállalat két újabb taggal bővítette a kisméretű eszközökbe szánt Intel PXA26x termékcsaládot. A PXA260 elődeinél jelentősen kisebb felületű, miközben tűkompatibilis azokkal. A PXA263 az XScale architektúrájú processzormag mellett 32 Mbyte flash memóriát is tartalmaz, mégpedig a réteges gyártástechnológiának köszönhetően függőlegesen egymásra épülve. E megoldással jelentősen csökkenthető a lapka mérete. Mindkét modell 200, 300 és 400 MHz-es változatban lesz megvásárolható.

A harmadik processzor, az Intel PXA255 a népszerű PXA250 utódja. Az új, javított változat a csökkentett tápfeszültségnek köszönhetően elődjénél takarékosabban bánik az energiával, emellett kétszer gyorsabb rendszerbuszt használ, vagyis a ráépülő termékek teljesítménye növekedni fog. A chipből -- hasonlóan elődjéhez -- 200, 300 és 400 MHz-en futó változat lesz elérhető.

A PXA263 és PXA260 processzorok jelenleg mintapéldányok formájában léteznek, sorozatgyártásuk a második negyedévben indul meg. A PXA255 processzor már jelenleg is hozzáférhető számos gyártó termékében.