Szerző: Barna József

2003. március 24. 19:07

Kihívóra talált a 3Dmark03

Az AquaNox játékokat fejlesztő Massive Development ma bejelentette, hogy hamarosan kiadja a videokártyák teljesítményének mérésére szolgáló AquaMark3 tesztprogramot. A német fejlesztőcsapat feltehetően a 3Dmark03-at ért kritikák miatt érezte úgy, hogy szükség lehet egy új benchmark megjelentetésére.

[HWSW] Az AquaNox játékokat fejlesztő Massive Development ma bejelentette, hogy hamarosan kiadja a videokártyák teljesítményének mérésére szolgáló AquaMark3 tesztprogramot. A német fejlesztőcsapat feltehetően a 3Dmark03-at ért kritikák miatt érezte úgy, hogy szükség lehet egy új benchmark megjelentetésére.

A program mai naptól elérhető honlapja szerint az AquaMark3 az AquaNox és AquaNox 2 játékokban használt krass Engine-re épül, miközben kihasználja a DirectX 9 API-ban elérhetővé vált új lehetőségeket is. A mérések során a program minden egyes frame-et megjelenít, tehát nem hagyományos valós idejű módban fut (amikor egyes frame-ek kimaradhatnak a renderelés során). A fejlesztők szerint a valós játékmotor és e módszer együttese garantálja a megbízható eredményeket.

A program futtatásához legalább egy 750 MHz-es processzorral, 128 (vagy Windows 2000 és XP esetén 256) Mbyte memóriával, DirectX 7-kompatibilis videokártyával és DirectX 8-kompatibilis hangkártyával felszerelt, Windows operációs rendszert használó számítógépre lesz szükség. A fejlesztők ígérete szerint a mindenki számára elérhető szoftver a második negyedév elején, várhatóan áprilisban jelenik meg.

Addig is letölthető egy előzetes videó az AquaMark3 hivatalos honlapjáról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról