Szerző: Barna József

2003. március 24. 17:16

A Samsung megkezdte a DDR2 memóriamodulok sorozatgyártását

A Samsung ma sajtóközleményben jelentette be, hogy a világon elsőként megkezdte a DDR2 szabványnak megfelelő memóriamodulok sorozatgyártását. A világ legnagyobb memóriagyártó vállalataként számon tartott dél-koreai cég DDR2-400 és DDR2-533 szabványú, 1 Gbyte kapacitású modulokat gyárt.

[HWSW] A Samsung ma sajtóközleményben jelentette be, hogy a világon elsőként megkezdte a DDR2 szabványnak megfelelő memóriamodulok sorozatgyártását. A világ legnagyobb memóriagyártó vállalataként számon tartott dél-koreai cég DDR2-400 és DDR2-533 szabványú, 1 Gbyte kapacitású modulokat gyárt.

A Samsung egyelőre a DDR2 szabvánnyal kompatibilis lapkakészleteket, illetőleg az ezeket felhasználó alkatrészeket fejlesztő vállalatok számára kínálja az új modulokat. Amint azt a bejelentés kapcsán Tom Quinn, a vállalat egyesült államokbeli értékesítési alelnöke elmondta: "A DDR2 életképes technológia, amely fontos szerepet játszik majd az új szolgáltatásokat felvonultató gyors PC-k, szerverek és hálózati berendezések új generációjának életre hívásában."

A cég 1 Gbyte-os DDR2 moduljai 1,8 Voltos tápfeszültséget igényelnek és 512 Mbites DDR2 chipekből épülnek fel. A DDR2-400 szabványú változat 100 MHz-es magsebességgel üzemel és 400 Mbit/sec/tű adatátviteli sebességre képes, ami a modul esetében 3,2 Gbyte/sec adatátviteli sebességnek felel meg. A DDR2-533 szabványnak megfelelő modell 133 MHz-es magsebességen fut, míg adatátviteli sebessége 533 Mbit/sec/tű, ami a modul esetében körülbelül 4,3 Gbyte/sec adatátviteli sebességnek felel meg.

A Samsung tavaly májusban a világon elsőként tette hozzáférhetővé 512 Mbites DDR2 memóriachipjeinek mintapéldányait. A DDR2 technológiát támogató első lapkakészlet várhatóan az Intel Pentium 4 processzorokhoz szánt VIA PT800 lesz, amely a második vagy a harmadik negyedév során jelenik meg.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról