Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az Elpida licencelte a Yellowstone nagysebességű memóriainterfész-technológiát

Bodnár Ádám, 2003. március 24. 13:26
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Japán egyetlen DRAM-gyártó vállalata, az Elpida Memory bejelentette, hogy licenceli a Rambus Yellowstone kódnevű memóriainterfész-technológiáját. A Sony, a Sony Computer Entertainment és a Toshiba után az Elpida a negyedik gyártó, amely licencelte a Yellowstone technológiát.

hirdetés
Japán egyetlen DRAM-gyártó vállalata, az Elpida Memory bejelentette, hogy licenceli a Rambus "Yellowstone" kódnevű memóriainterfész-technológiáját. A Sony, a Sony Computer Entertainment és a Toshiba után az Elpida a negyedik gyártó, amely licencelte a Yellowstone technológiát.

"Számos különféle fejlett memóriainterfész-technológiát megvizsgáltunk és arra jutottunk, hogy a Rambus Yellowstone az egyik legígéretesebb" -- mondta Hidemori Inukai, az Elpida stratégiai igazgatója. "A Rambus Yellowstone szép sikerre számíthat a nagy sávszélességet igénylő alkalmazási területeken."

A Yellowstone memóriainterfész jelenlegi változata körülbelül háromszor nagyobb adatáteresztő képességgel bír, mint a PC1066 RDRAM, és tovább skálázható. A Yellowstone ODR (Octal Data Rate) technológiát használ, azaz egyetlen órajel alatt 8 bitnyi információ továbbítására képes. A jelenlegi útiterv szerint az interfész 800 MHz-es (6,4 GHz ODR) sebességig használható.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.