:

Szerző: roberto

2003. március 24. 11:04

A Red Hat és a HP megerősítették együttműködésüket

[Red Hat, HWSW, CNET] A Red Hat és HP az elmúlt

[Red Hat, HWSW, CNET] A Red Hat és HP az elmúlt héten jelentették be, hogy kibővítik és egységes alapokra helyezik eddigi együttműködésüket. A megállapodás szerint a HP-től linuxos szervert vásárlók a jövőben nemcsak a HP hardvereihez, de a teljes Red Hat vállalati termékvonalhoz (Red Hat Enterprise Linux AS, ES és WS) is kaphatnak egyetlen helyről, a HP-től, szolgáltatásokat és terméktámogatást.

A szerverpiac huszonöt százalékát kézben tartó Hewlett-Packard szervereladásainak növekedését várja e lépéstől, a Red Hat számára pedig azért előnyös az üzlet, mert így tovább erősödik pozíciója a vállalati Linux-termékek piacán. A vállalati termékvonal HP általi támogatása egyébként is tökéletesen illeszkedik a Red Hat terveibe, a cég az utóbbi hónapokban egyre több eszközzel próbálja meg rábírni vásárlóit a komplex szolgáltatásokkal együtt értékesített vállalati termékek használatára az általános célú Red Hat Linux disztribúció helyett.

A HP a 32-bites Intel-alapú Red Hat Enterprise Linuxokat, illetve azok Itanium-alapú változatait fogja támogatni. Al Gillen, az IDC elemzője a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a HP és a Red Hat új megállapodása jelentős lépés a vállalati Linux-használat továbbterjedése felé; a Linux teljesítménybeli és árbeli előnye az egységes terméktámogatással és HP hardvereivel kombinálva bizonyára tetszeni fog a vállalati vásárlóknak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.