Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Csődvédelmet kért a SONICblue

Ady Krisztián, 2003. március 24. 13:58
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

L. Gregory Ballard
Gregory Ballard
[News.com] Csődvédelmet kért a kaliforniai bíróságtól az itthon főként Rio márkanevű audiolejátszóiról ismert SONICblue. A múlt hét pénteken beadott kérvény időt biztosít a SONICblue számára, hogy a Rio és ReplayTV termékeket készítő üzletágait áprilisban értékesítse, a fennmaradó vagyontárgyakat pedig ezt követő időpontban tűzze árverésre.

"Végül üzleti tanácsadóinkkal együtt úgy döntöttünk, hogy hitelezőink és dolgozóink érdekeit az szolgálja a legjobban, ha értékesítjük üzletágainkat jobb lehetőségekkel rendelkező tulajdonosok számára" -- közölte Gregory Ballard, a SONICblue vezérigazgatója.

A SONICblue ReplayTV és Rio részlegei a japán szórakoztatóelektronikai gyártó D&M Holdings és Marantz Japan tulajdonába kerülhetnek 40 millió dollár ellenében. A GoVideo üzletágra már meg is kötötték a szerződést, ez a részleg 12,5 millió dollárért az Opta Systems tulajdonába kerül.

A SONICblue az elmúlt negyedévekben sorozatosan megszorító lépésekre kényszerült, a cég veszteséget veszteségre halmozott, az adósság csökkentése érdekében sikertelenül próbált meg befektetőket szerezni. A cég perben állt a rivális TiVo-val, szabadalomsértési ügy miatt.

Az elmúlt év végén a SONICblue a vállalat átszervezésének részeként elbocsátotta alkalmazottainak 25 százalékát és működését Santa Clara-i központjába vonta össze.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.