Szerző: Ady Krisztián

2003. március 21. 15:29

Drasztikus költségcsökkenés érhető el a Siemens új megoldásával az optikai hálózatokban

A Siemens Információs és Kommunikációs Hálózatok ágazata új, hangolható lézertechnikával működő transzponderkártyát vezetett be optikai adatátviteli célokra. Az új termék része a Siemens SURPASS hiT 75xx sorozatú, Next Generation Optics eszközválasztékának. Az új kártya révén az optikai hordozójel hullámhossza 80 lehetséges értékből választható ki.

[HWSW] A Siemens Információs és Kommunikációs Hálózatok ágazata új, hangolható lézertechnikával működő transzponderkártyát vezetett be optikai adatátviteli célokra. Az új termék része a Siemens SURPASS hiT 75xx sorozatú, Next Generation Optics eszközválasztékának. Az új kártya révén az optikai hordozójel hullámhossza 80 lehetséges értékből választható ki.

Az iparágban eddig alkalmazott transzponderkártyák fixen beállított hullámhosszon működnek. Az új Siemens megoldás mind az üzemeltetés, mind az alkatrész-gazdálkodás tekintetében lényeges megtakarítást tesz lehetővé a hálózatüzemeltetőknek, mivel ugyanaz a kártya használható 80 különféle csatornára.

A hiT 75xx sorozat a Siemens multifunkcionális DWDM (dense wavelength division multiplexing) rendszere, amely moduláris és skálázható architektúrájának köszönhetően úgy regionális, mint nagy távolságú (Ultra-Long-Haul) adatátviteli alkalmazásokra egyaránt alkalmazható.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.