Szerző: Barna József

2003. március 21. 09:17

Tovább nőtt a Micron vesztesége

A Micron Technology tegnap hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. A világ második legnagyobb memóriagyártó vállalatának vesztesége a jelentős egyszeri költségek miatt tovább növekedett.

A Micron Technology tegnap hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. A világ második legnagyobb memóriagyártó vállalatának vesztesége a jelentős egyszeri költségek miatt tovább növekedett.

A Micron a február 27-én véget ért második pénzügyi negyedévben 785 millió dolláros árbevételt ért el, szemben a tavalyi év hasonló időszakának 645,9 millió dolláros forgalmával. A forgalomnövekedés ellenére a vállalat vesztesége is nőtt. A nettó veszteség 619,2 millió dollárra, részvényenként 1,02 dollárra rúgott, míg a tavalyi bázisidőszakban 30,3 millió dollár, részvényenként 5 cent volt. A veszteséghez hozzájárult egy 197 millió dollár értékű raktárkészlet-leírás, valamint egy 116 millió dolláros, átszervezésekkel és egyéb kiadásokkal kapcsolatos költség.

A Micron az utóbbi időben számos költségcsökkentő intézkedést hozott. A vállalat a múlt hónapban jelentette be, hogy megválik 1800 dolgozójától, alkalmazottainak 10 százalékától, valamint bezárja 200 milliméteres szilíciumszeletekkel dolgozó virginiai gyártósorát. A most elkönyvelt, átszervezéssel kapcsolatos költségek nagy része e lépésekkel kapcsolatos.

Steve Appleton, a Micron elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a 0,13 mikronos gyártástechnológia tökéletesítése menetrend szerint folyik, ami az elkövetkező két negyedév során a gyártási költségek csökkenésében tükröződik majd. Mint hozzátette, a 0,11 mikronos technológia bevezetése a terveknél gyorsabban halad.

A Micron tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. Részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 1,84 százalékkal 8 dollárra csökkent, míg a tőzsdezárás utáni kereskedésben közel 4 százalékkal 8,28 dollárra emelkedett. A vállalat nem hozta nyilvánosságra a jelenlegi, harmadik pénzügyi negyedévvel kapcsolatos várakozásait.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról