Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A Cisco célba veszi az otthoni felhasználókat is

Barna József, 2003. március 20. 16:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Dow Jones] A Cisco Systems ma bejelentette, hogy felvásárolja az otthoni hálózati eszközöket fejlesztő és forgalmazó Linksys Groupot . A hálózati berendezéseket gyártó óriásvállalat az akvizíció révén kívánja megvetni a lábát az otthoni és kisvállalati hálózati piacon.

hirdetés
[Dow Jones] A Cisco Systems ma bejelentette, hogy felvásárolja az otthoni hálózati eszközöket fejlesztő és forgalmazó Linksys Groupot. A hálózati berendezéseket gyártó óriásvállalat az akvizíció révén kívánja megvetni a lábát az otthoni és kisvállalati hálózati piacon.

A Cisco körülbelül 500 millió dollár értékű részvényt fizet a Linksysért. A várakozások szerint az akvizíció a Cisco július végén véget érő negyedik pénzügyi negyedévében zárul le, és körülbelül egy centtel csökkenti a vállalat jövő éves részvényenkénti nyereségét.

A vállalat azt reméli a felvásárlástól, hogy jelentős piaci részesedést szerezhet az otthoni felhasználóknak és kisvállalatoknak (SOHO) szánt hálózati eszközök piacán. E berendezések lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a különféle digitális tartalmakat és a szélessávú internet-hozzáférést vezetékes vagy vezeték nélküli helyi hálózaton (LAN) osszák meg. A Linksys kínálatában jelenleg több mint 70 hálózati termék található.

A Cisco ma reggel számolt be az akvizícióról. A vállalat részvényeinek árfolyama hírünk írásának idején 2,16 százalékkal a tegnapi záróérték alatt, 13,91 dolláron állt.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.