Szerző: Ady Krisztián

2003. március 20. 14:20

Envy24PT audiochippel szerelt EPIA alaplapot mutatott be a VIA a CeBIT-en

[Clubic.com] Sok kritika érte különböző fórumokon a VIA Mini-ITX alaplapjain található integrált audiochipeket, AC97 kodeket, hatcsatornás megoldásokat. A felhasználók a várnál gyengébb hangminőségről, zajról és különböző problémákról panaszkodnak. A hannoveri CeBIT-en bemutatott különleges EPIA-M prototípuson egy új chip, a VIA speciálisan alaplapok számára kifejlesztett Envy24PT audiochipje volt megtalálható.

[Clubic.com] Sok kritika érte különböző fórumokon a VIA Mini-ITX alaplapjain található integrált audiochipeket, AC'97 kodeket, hatcsatornás megoldásokat. A felhasználók a várnál gyengébb hangminőségről, zajról és különböző problémákról panaszkodnak. A hannoveri CeBIT-en bemutatott különleges EPIA-M prototípuson egy új chip, a VIA speciálisan alaplapok számára kifejlesztett Envy24PT audiochipje volt megtalálható.

A professzionális minőséget és szolgáltatásokat nyújtó audiokodekkel maximum 8-csatornás, (7.1-es), 24 bit 96 kHz-es felbontást és mintavételezési frekvenciát támogató megoldások építhetők az alaplapokra. A gyártóknak szabad kezet ad a VIA chipje, hiszen bármilyen konfiguráció kiépíthető a chipre alapozva, a ki- és bemenetek széles tárházát támogatja a VIA Envy24PT.

Az audiochip integrálásához le kellett mondani a FireWire portokról. A VIA két optikai digitális csatlakozót is elhelyezett az alaplapon. A VIA Envy sorozatú audiovezérlői teljes mértékben támogatják a Microsoft által bemutatott Windows Media Audio 9 Professional technológiát.

Az Envy audiochipek segítségével lehetővé válik a WMA9 Professional nagy felbontású, többcsatornás formátumainak lejátszása és felvétele, melyek a Windows Media Player 9-ben is megtalálhatók.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.