Szerző: Barna József

2003. március 20. 11:41:03

Ausztrál elnököt választott az ICANN

Paul Twomey
Paul Twomey
[IDG, CNET] Az internetes domainnevek felügyeletét ellátó ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) tegnap jelentette be, hogy a jövő héttől lép hivatalba a szervezet új elnöke és vezérigazgatója. Az ausztrál Paul Twomey az első nem amerikai állampolgárságú vezető az ICANN történetében.

Az 1998-ban életre hívott ICANN hatáskörébe tartozik az internetes domainnevek felügyelete, az IP-címek elosztása és a root névszerverek működésének felügyelete. A leköszönő elnök, Stuart Lynn vezetése alatt rengeteg kritika érte szervezetet, elsősorban rugalmatlansága és lomhasága miatt. Amint Lynn maga írta egy tavaly megjelent dolgozatában: "Az ICANN eddigi teljesítményének tárgyilagos értékelése során azt kell mondanunk, hogy az nem igazolta a reményeket és elvárásokat."

Az éles kritikák miatt a szervezet tavaly döntött arról, hogy jelentősen átalakítja működését, míg Lynn tavaly májusban jelentette be, hogy idén márciusban lemond elnöki és vezérigazgatói posztjáról. Utódja, Twomey a kezdetektől fogva részt vett a szervezet munkájában, és 2002 novemberéig három éven át volt az ICANN kormányzati tanácsadó bizottságának elnöke. Jelenleg az általa alapított, Ausztráliában működő internetes tanácsadó vállalat, az Argo P@cific vezetője, míg korábban az Ausztrál Kereskedelmi Bizottság hivatalnoka volt.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 22. 22:01

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.