Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Ausztrál elnököt választott az ICANN

Barna József, 2003. március 20. 11:41
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Paul Twomey
Paul Twomey
[IDG, CNET] Az internetes domainnevek felügyeletét ellátó ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) tegnap jelentette be, hogy a jövő héttől lép hivatalba a szervezet új elnöke és vezérigazgatója. Az ausztrál Paul Twomey az első nem amerikai állampolgárságú vezető az ICANN történetében.

Az 1998-ban életre hívott ICANN hatáskörébe tartozik az internetes domainnevek felügyelete, az IP-címek elosztása és a root névszerverek működésének felügyelete. A leköszönő elnök, Stuart Lynn vezetése alatt rengeteg kritika érte szervezetet, elsősorban rugalmatlansága és lomhasága miatt. Amint Lynn maga írta egy tavaly megjelent dolgozatában: "Az ICANN eddigi teljesítményének tárgyilagos értékelése során azt kell mondanunk, hogy az nem igazolta a reményeket és elvárásokat."

Az éles kritikák miatt a szervezet tavaly döntött arról, hogy jelentősen átalakítja működését, míg Lynn tavaly májusban jelentette be, hogy idén márciusban lemond elnöki és vezérigazgatói posztjáról. Utódja, Twomey a kezdetektől fogva részt vett a szervezet munkájában, és 2002 novemberéig három éven át volt az ICANN kormányzati tanácsadó bizottságának elnöke. Jelenleg az általa alapított, Ausztráliában működő internetes tanácsadó vállalat, az Argo P@cific vezetője, míg korábban az Ausztrál Kereskedelmi Bizottság hivatalnoka volt.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.