Szerző: Barna József

2003. március 19. 18:05

A Micron bemutatta a világ első 4 Gbyte-os DDR memóriamodulját

Az egyesült államokbeli Micron Technology ma sajtóközleményben jelentette be, hogy megkezdte a világ legnagyobb kapacitású DDR SDRAM memóriamoduljainak szállítását. Az elsősorban szerverekbe és munkaállomásokba szánt 4 Gbyte-os modulokat jelenleg az Intel laboratóriumában tesztelik.

[HWSW] Az egyesült államokbeli Micron Technology ma sajtóközleményben jelentette be, hogy megkezdte a világ legnagyobb kapacitású DDR SDRAM memóriamoduljainak szállítását. Az elsősorban szerverekbe és munkaállomásokba szánt 4 Gbyte-os modulokat jelenleg az Intel laboratóriumában tesztelik.

A vállalat 4 Gbyte-os (regiszteres) modulja 1 Gbites, standard TSOP tokozású DDR SDRAM chipeket tartalmaz, melyek 0,11 mikronos csíkszélességgel készülnek. A memóriamodul a PC2100 szabványnak felel meg, így maximálisan 266 MHz-en üzemel. A Micron a közleményben kiemelte, hogy a most bejelentett termék a világ legnagyobb kapacitású DDR SDRAM memóriamodulja, mellyel akár 64 Gbyte memóriával ellátott rendszerek is építhetők.

A Micron nem hozta nyilvánosságra, hogy a 4 Gbyte-os modul mikor és mennyiért lesz megvásárolható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról