Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Diszkriminációval vádolja a Sunt egy elbocsátott alkalmazott

Barna József, 2003. március 19. 11:35
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Boston Globe] A Sun Microsystems egyik volt alkalmazottja pert indított korábbi munkáltatója ellen. A csalódott szakember keresetében azt állítja, hogy a vállalat több ezer amerikai dolgozót bocsátott el azért, hogy helyükre fiatalabb és rosszabbul fizetett indiai mérnököket vegyen fel.

hirdetés
[Boston Globe] A Sun Microsystems egyik volt alkalmazottja pert indított korábbi munkáltatója ellen. A csalódott szakember keresetében azt állítja, hogy a vállalat több ezer amerikai dolgozót bocsátott el azért, hogy helyükre fiatalabb és rosszabbul fizetett indiai mérnököket vegyen fel.

A beadvány újabb lendületet adhat a technológiai vállalatok és az amerikai mérnökök között az ún. H-1B vízumokról évek óta folyó vitának. E papírok lehetővé teszik az amerikai cégek számára, hogy ideiglenesen külföldi munkaerőt alkalmazzanak az Egyesült Államok területén. A nagyvállalatok szerint a H-1B vízumok révén megoldható az amerikai munkaerőpiacon ritkának számító szakmákban kiemelkedő, szakképzett alkalmazottak pótlása. A munkavállalók azonban úgy vélik, mindez csupán ürügy az olcsóbb külföldi munkaerő alkalmazására.

A keresetet benyújtó 52 éves Walter Kruz másfél évig dolgozott a Sunnál, 2001 végéig, amikor a vállalat mintegy 2500 egyesült államokbeli alkalmazottjától vált meg. A beadvány szerint az elbocsátásokat megelőzően a Sun bevezetett egy teljesítményértékelési programot, melynek során a vezetőknek beosztottjaik bizonyos százalékát, mint gyenge teljesítményt nyújtókat, meg kellett neveznie. Azonban a program nem terjedt ki azokra a dolgozókra, akik csupán rövid ideje voltak a vállalatnál. Így, állítja a kereset, a H-1B vízummal rendelkezők nem kerülhettek lapátra, és az elbocsátottak jelentős része idősebb amerikai volt.

Ezt követően a Sun mintegy 2400 indiai dolgozót vett fel. S noha az állásokat a szövetségi törvényeknek megfelelően meghirdette az Egyesült Államokban is, egyetlen korábban elbocsátott amerikai alkalmazottat sem volt hajlandó ismét felvenni, mert -- amint Kruz állítja -- világos volt, hogy a pozíciókat vízummal rendelkező indiai dolgozókkal kívánja betölteni.

Kruz ügyvédje elmondta, hogy noha a szabályozások szerint a külföldi dolgozóknak is ugyanannyi bért kellene fizetni, mint az amerikaiaknak, ezt igen könnyű kijátszani. Mint mondta, a külföldi munkavállalók helyzetüknél fogva engedékenyebbek, és nem feltétlenül illetik meg őket ugyanazok a jogok, mint az amerikai állampolgárokat. "Így ezek az új dolgozók fiatalabbak és olcsóbbak" -- tette hozzá.

A vád faji, nemzeti hovatartozás és életkor szerint diszkrimináció. Kruz elmaradt bérének és az ügyvédi költségeknek a megtérítését kéri, valamint nem meghatározott összegű kártérítést követel a vállalattól. Kruz ügyvédje hangsúlyozta, hogy várhatóan csoport nevében indított perré minősítik át az ügyet, minthogy számítanak a többi elbocsátott dolgozó támogatására is.

A Sun szóvivője az eset kapcsán elmondta, hogy a vállalat jogászainak még nem volt lehetősége a vádirat áttekintésére. Azonban hangsúlyozta, hogy a Sun korábban már sikerrel védte meg magát hasonló vádakkal szemben.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!