Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Növelte nyereségét az Oracle

Barna József, 2003. március 19. 08:55
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[WSJ] Az Oracle tegnap hozta nyilvánosságra harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A vállalat árbevétele szerény mértékben, míg nyeresége 12 százalékkal növekedett, köszönhetően elsősorban a szoftverfrissítésekből származó bevételek emelkedésének.

hirdetés
[WSJ] Az Oracle tegnap hozta nyilvánosságra harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A vállalat árbevétele szerény mértékben, míg nyeresége 12 százalékkal növekedett, köszönhetően elsősorban a szoftverfrissítésekből származó bevételek emelkedésének.

A február 28-án véget ért harmadik pénzügyi negyedévben az Oracle 2,3 milliárd dolláros árbevételt ért el, szemben a tavalyi év hasonló időszakának 2,25 milliárdos forgalmával. A vállalat nettó nyeresége 571,3 millió dollárra, részvényenként 11 centre rúgott, míg egy évvel korábban 508 millió dollár, részvényenként 9 cent volt. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 10 centes részvényenkénti profitot prognosztizáltak.

Csökkent ugyanakkor az új szoftverlicencek, valamint az adatbázis-kezelő szoftverek eladásából származó bevétel, így a forgalom növekedésének motorjai elsősorban a vállalat már meglévő ügyfelei számára értékesített szoftverfrissítések voltak. Az új szoftverlicencek eladásából származó bevételek éves szinten 4 százalékkal 743 millió dollárra estek vissza.

Jeff Henley, a vállalat pénzügyi vezérigazgatója elmondta, hogy az iraki háború okozta bizonytalanság miatt rendkívül nehéz pontos előrejelzést adni a jelenlegi, negyedik pénzügyi negyedévre. A vállalat ezért igen széles sávokat adott meg. A várakozások szerint a negyedik negyedéves árbevétel akár 6 százalékkal alacsonyabb, de akár 2 százalékkal magasabb is lehet, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A nyereség a prognózis szerint részvényenként 12-15 cent lesz.

Az Oracle tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. A rendes kereskedésben a vállalat részvényeinek árfolyama 0,8 százalékkal 12,25 dollárra csökkent, majd a tőzsdezárás utáni kerekedésben tovább esett, 11,48 dollárra.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.