:

Szerző: Barna József

2003. március 19. 08:55

Növelte nyereségét az Oracle

[WSJ] Az Oracle tegnap hozta nyilvánosságra harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A vállalat árbevétele szerény mértékben, míg nyeresége 12 százalékkal növekedett, köszönhetően elsősorban a szoftverfrissítésekből származó bevételek emelkedésének.

[WSJ] Az Oracle tegnap hozta nyilvánosságra harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A vállalat árbevétele szerény mértékben, míg nyeresége 12 százalékkal növekedett, köszönhetően elsősorban a szoftverfrissítésekből származó bevételek emelkedésének.

A február 28-án véget ért harmadik pénzügyi negyedévben az Oracle 2,3 milliárd dolláros árbevételt ért el, szemben a tavalyi év hasonló időszakának 2,25 milliárdos forgalmával. A vállalat nettó nyeresége 571,3 millió dollárra, részvényenként 11 centre rúgott, míg egy évvel korábban 508 millió dollár, részvényenként 9 cent volt. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 10 centes részvényenkénti profitot prognosztizáltak.

Csökkent ugyanakkor az új szoftverlicencek, valamint az adatbázis-kezelő szoftverek eladásából származó bevétel, így a forgalom növekedésének motorjai elsősorban a vállalat már meglévő ügyfelei számára értékesített szoftverfrissítések voltak. Az új szoftverlicencek eladásából származó bevételek éves szinten 4 százalékkal 743 millió dollárra estek vissza.

Jeff Henley, a vállalat pénzügyi vezérigazgatója elmondta, hogy az iraki háború okozta bizonytalanság miatt rendkívül nehéz pontos előrejelzést adni a jelenlegi, negyedik pénzügyi negyedévre. A vállalat ezért igen széles sávokat adott meg. A várakozások szerint a negyedik negyedéves árbevétel akár 6 százalékkal alacsonyabb, de akár 2 százalékkal magasabb is lehet, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A nyereség a prognózis szerint részvényenként 12-15 cent lesz.

Az Oracle tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. A rendes kereskedésben a vállalat részvényeinek árfolyama 0,8 százalékkal 12,25 dollárra csökkent, majd a tőzsdezárás utáni kerekedésben tovább esett, 11,48 dollárra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 18:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.