:

Szerző: roberto

2003. március 18. 13:51

Letölthető a Mozilla 1.3 magyar nyelvű kiadása

[mozilla.fsf.hu] Megjelent a nyílt forráskódú

[mozilla.fsf.hu] Megjelent a nyílt forráskódú Mozilla internetes programcsomag 1.3-as verziójának magyar fordítása. A Tímár András vezetésével működő Magyar Mozilla Projekt ezúttal is nagyszerű munkát végzett, a múlt héten kiadott angol nyelvű Mozilla megjelenése után alig néhány nappal már elérhető a honosított változat, ami számos meglepetést is tartogat a felhasználók számára.

A programcsomag eddig lefordított részein túl ugyanis a Mozilla 1.3-ban magyarul szól hozzánk a beépített IRC-kliens, a Chatzilla, a DOM (Document Object Model) Inspector, és használható a Magyar Ispell projekt által készített szóellenőrző a HTML-szerkesztőben és a levelező komponensben.

A Magyar Mozilla Projekt az új verzió kiadása előtt ünnepelte első születésnapját. Bár a Mozilla fordítását nem a projekt munkatársai kezdték, a részleges, abbahagyott fordítást már ők fejezték be, illetve javították ki. A projekt ez elmúlt évben elérte, hogy nemcsak a program felhasználói felülete, hanem az on-line súgó is magyarul szóljon a felhasználókhoz, és kidolgoztak egy olyan keretrendszert, amelyben a fordítások a Mozilla verzióváltásaikor aránylag könnyen és gyorsan frissíthetőek.

A Mozilla 1.3 honosított változata Windowsra, illetve Linuxra tölthető le a mozilla.fsf.hu címről, ugyanitt találjuk meg azokat a nyelvi csomagokat is, amelyek a már feltelepített Mozillát egészítik ki.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.