:

Szerző: Barna József

2003. március 17. 18:51

WLAN-vezérlő lapkát jelentett be a SiS

A Silicon Integrated Systems (SiS) ma bejelentette első WLAN-vezérlő lapkáját. A SiS160 bevezetésétől a tajvani vállalat azt reméli, hogy lehetősége lesz megvetni a lábát a vezeték nélküli megoldások rendkívül dinamikusan növekvő piacán.

[HWSW] A Silicon Integrated Systems (SiS) ma bejelentette első WLAN-vezérlő lapkáját. A SiS160 bevezetésétől a tajvani vállalat azt reméli, hogy lehetősége lesz megvetni a lábát a vezeték nélküli megoldások rendkívül dinamikusan növekvő piacán.

Az IEEE 802.11b szabványnak megfelelő media access controller (MAC) lapka 1, 2, 5,5 és 11 Mbit/sec sebességű adatátviteli sebességet támogat. A chipet 0,18 mikronos csíkszélességgel gyártja a vállalat és 128 tűs LQFP (low-profile quad flat pack) tokozásban hozza forgalomba. A Cardbus, PCI és MiniPCI szabványok támogatásának köszönhetően a SiS160 rendkívül széles körben alkalmazható, PCMCIA megoldásoktól kezdve az integrált vagy önálló hálózati adapterekig.

A 802.11 szabvány által előírt 64 és 128 bites WEP (wired equivalent privacy) titkosítási algoritmus mellett a lapka támogatja a TKIP (temporal key integrity protocol) és WPA (Wi-Fi protected access) biztonsági megoldásokat is. A vállalat, a kiadott közlemény tanúsága szerint, decemberben készült el a SiS160 mintapéldányaival, melynek tömeggyártása és forgalmazása már megkezdődött.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.