Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

KT600: újabb AMD-s lapkakészlet a VIA-tól

Barna József, 2003. március 17. 09:53
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A VIA a nemrégiben bejelentett KT400A után még egy lapkakészletet ad ki AMD Athlon és Duron processzorokhoz. Az előzetes adatok szerint az új terméktől számottevő újdonságok nem várhatóak.

hirdetés
A VIA a nemrégiben bejelentett KT400A után még egy lapkakészletet ad ki AMD Athlon és Duron processzorokhoz. Az előzetes adatok szerint az új terméktől számottevő újdonságok nem várhatóak.

A japán Impress magazin munkatársai a CeBIT szakkiállításon megtudták, hogy a VIA -- várhatóan a harmadik negyedév során -- KT600 néven újabb lapkakészletet jelentet meg az AMD hetedik generációs processzorcsaládjához. A KT600 egyetlen újdonsága, hogy hivatalosan is támogatja a 400 MHz-es rendszerbuszt használó Athlon XP processzorokat, melyek előreláthatólag a nyáron jelennek meg. További specifikációit tekintve a KT600 megegyezik a KT400A-val.

Amint ismert, a KT400A chipkészlet immár hivatalosan is támogatja a DDR400 SDRAM memóriát, valamint a hangzatos nevű FastStream64 Memory Controller technológiát. A FastSteam64 működési elve gyakorlatilag megegyezik az nForce-ból már ismert DASP-pal (Dynamic Adaptive Speculative Pre-Processor). A VIA állítása szerint a FastStream64-nek köszönhetően a KT400A memóriasebessége még az nForce2-ét is felülmúlja. A tajvani cég szerint a KT400A 10 százalékkal gyorsabb, mint elődje, a KT400.

A KT400A jelentős újdonsága a teljesen új, VIA VT8237 southbridge chip, amely az ATA/133 perifériák kezelésén túl négy Serial ATA meghajtó vezérlésére is képes, támogatja a RAID technológiát, valamint nyolcportos USB 2.0-vezérlővel, hálózati-vezérlővel, HomePNA-vezérlővel és hatcsatornás, Sensaura-kompatibilis hangprocesszorral rendelkezik. A northbridge és southbridge chipeket 533 MB/sec sávszélességű 8X V-Link busz köti össze.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!