Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 14. 12:11:28

Távozik az SAP vezérigazgatója

Hasso Plattner
Hasso Plattner
A május 9-én rendezendő részvényesi gyűlésen jelenti be távozását Hasso Plattner, az SAP AG társ-vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke.

Az 59 éves vezető távozása után a vezérigazgatói pozíciót Henning Kagermann fogja betölteni. Az igazgatótanács elnöke a jelenlegi társelnök, Diettmar Hopp lesz. Plattner május 9. után csak a felügyelőbizottság munkáját irányítja majd.

Belsős források szerint a vállalatnál már hónapok óta keringenek a pletykák Plattner távozásával kapcsolatban. Ezt támasztotta alá, hogy a vezető az utóbbi időben egyre kevesebbet szerepelt az SAP rendezvényeken, a januárban tartott negyedéves eredménybeszámolón például meg sem jelent, mert egy vitorlásversenyen vett részt. A múlt hónapban Plattner lemondott az SAP szoftverfejlesztési részlegének vezetéséről és a feladattak Shai Agassit bízta meg.

Elemzők szerint a vezetőségi változások aligha éreztetik majd hatásukat az SAP üzletpolitikájában. "Már régóta több kézben van az SAP irányítása. Kagermann tehetséges vezető, aki már évek óta irányítja a vállalatot. Agassi is bizonyított már. A cég ügyfelei és felhasználói aligha érzik majd a változást" -- mondta Bruce Richardson, az AMR Research elemzője.

Plattner 1972-ben négy korábbi IBM alkalmazott segítségével hívta életre az SAP-t, amely azóta Európa legnagyobb szoftvergyártó vállalatává vált. Az SAP tavalyi árbevétele meghaladta a 7 milliárd dollárt.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 28. 07:46

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.