Szerző: Ady Krisztián

2003. március 13. 17:03

CeBIT: Megállapodást kötött a Packard Bell és a Microsoft Smart Display kijelzők és Tablet PC-k szállításáról

[News.com] A Microsoft tegnap bejelentette, hogy bővebb nyelvi támogatást nyújt Smart Display és Tablet PC technológiáihoz, valamint megállapodást kötött a Packard Bellel Smart Display kijelzők és Tablet PC termékek gyártásával kapcsolatban. A megállapodás értelmében a Packard Bell, az NEC PC-divíziója a Samsunghoz, ViewSonic-hoz és egyéb kijelző-gyártókhoz hasonlóan adoptálja a cég Smart Display technológiáját. A Packard Bell 10-os Smart Display kijelzőt dob piacra Európában a félév végén.

[News.com] A Microsoft tegnap bejelentette, hogy bővebb nyelvi támogatást nyújt Smart Display és Tablet PC technológiáihoz, valamint megállapodást kötött a Packard Bellel Smart Display kijelzők és Tablet PC termékek gyártásával kapcsolatban. A megállapodás értelmében a Packard Bell, az NEC PC-divíziója a Samsunghoz, ViewSonic-hoz és egyéb kijelző-gyártókhoz hasonlóan adoptálja a cég Smart Display technológiáját. A Packard Bell 10"-os Smart Display kijelzőt dob piacra Európában a félév végén.

A széleskörű elfogadottsághoz ugyanakkor nyelvi támogatás is kell: a júliusban megjelenő végleges "Multilingual User Interface & Recognizer Pack" (MUIRP) csomag segítségével további nyelveket támogathatnak majd a Tablet PC-k. A jelenleg létező angol, francia, német, japán, koreai, egyszerűsített és tradícionális kínai támogatás mellett a dán, holland, finn, spanyol, olasz, norvég, portugál, svéd nyelveket is ki lehet majd választani a készülékek menürendszeréből. A bővítőcsomag béta verzióját tegnap adta ki a Microsoft.

A Smart Display és Tablet PC-alapú készülékek billentyűzet helyett a kéziszámítógépeknél megszokott "tollat" és érintésérzékeny kijelzőt alkalmazzák a vezérlésre, adatok bevitelére a billentyűzet és egér helyett.

Az úgynevezett Smart Display kijelzők 10-15"-os "hordozható monitorok", melyek a Microsoft speciálisan módosított Windows CE for Smart Displays operációs rendszerét futtatják. Ezek az eszközök vezeték nélküli hálózaton keresztül tartják a kapcsolatot a feladatokat ténylegesen végző számítógéppel, tulajdonképpen csak a végeredmény megjelenítését végzi a készülék operációs rendszere és elektronikája.

A Tablet PC-k notebookokhoz hasonló vékony hordozható számítógépek, melyek noteszhez hasonló kivitelűek, ám többnyire nem tartozik hozzájuk billentyűzet és általában beépített optikai meghajtó sem. Ezek a gépek ugyanakkor teljes értékű számítógépek, melyek a Microsoft Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszerét futtatják.

A Microsoft a Packard Bellel kötött megállapodással egyidőben jelentette be, hogy a szerdai naptól kaphatók Európában a Smart Display kijelzők. A 10 és 15"-os kijelzők 1400 és 1700 euró közötti áron vásárolhatók meg mérettől -- és országtól -- függően. A Microsoft megoldására építve többek között az AboCom Systems, BenQ, First International Computer, Fujitsu, Intel, LG Electronics, National Semiconductor, Philips Consumer Electronics, Tatung, TriGem Computer és Wyse Technology készít és értékesít Smart Display kijelzőket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról