Szerző: roberto

2003. március 13. 09:11

A Red Hat vállalati termékeinek a listája tovább bővül

[Red Hat, CNET] A Red Hat tegnap bejelentette új vállalati

[Red Hat, CNET] A Red Hat tegnap bejelentette új vállalati termékeit, a Red Hat Enterprise Linux ES-t (RHEL-ES) és a Red Hat Enterprise Linux WS-t (RHEL-WS), egyúttal az eddig Advanced Server névre hallgató termékét átnevezte Red Hat Enterprise Linux AS-re. Az új termékek az Advanced Server alapjaira épülnek, így azzal tökéletesen kompatibilisek. A Red Hat vállalati termékvonala a legnagyobb gyártók (IBM, HP, Dell) számítógépeihez adott tanúsítványokkal rendelkezik, és az olyan neves szoftvercégek termékeivel működik együtt, mint az Oracle, a Veritas, a BMC vagy a Borland.

Az ES változat a kisebb, egy-két processzoros szerverekhez készült, belépő szintű vállalati operációs rendszer. A gyártó szerint a rendszer ideális választás lehet kisebb szervezeti egységek számára, többek közt alkalmazásszerverként, fájl- és nyomatószerverként, levelezőszerverként és webszerverként is üzembe helyezhető; legnagyobb előnye az AS változattal szemben az, hogy az ára az Advanced Server előfizetéses árának csupán a töredéke. Míg az Advanced Server a hozzá kapcsolódó Red Hat Network szolgáltatásokkal együtt 1500, illetve 2500 dollárba kerül évenként, addig az ES 349, illetve 800 dollárba kerül.

A másik új termék, amiről korábban már Technical Workstation néven hallhattunk pletykákat, az Enterprise Linux WS, vagyis a Red Hat vállalati munkaállomásokba szánt operációs rendszere. A rendszert a Red Hat szoftverfejlesztőknek, tervezéssel és számításigényes alkalmazásokkal dolgozóknak ajánlja. A WS változat ára konstrukciótól függően 179 vagy 299 dollár az éves Red Hat Network előfizetéssel együtt.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról