Szerző: Ady Krisztián

2003. március 12. 13:46

Új Bluetooth headsetet és zenelejátszó-headset kombót mutatott be a Sony Ericsson

A Sony Ericsson a napokban kezdi meg a CeBIT 2003 kiállításon is bemutatott, HBH-60 típusjelzésű Bluetooth fülhallgató-headset forgalmazását Magyarországon. A HBH-60 a Sony Ericsson már piacon lévő Bluetooth-termékeinek sorát egészíti ki, a HBH-20-hoz és a HBH-30-hoz hasonlóan a vezeték nélküli fejhallgatók szabadságát kínálja.

[HWSW] A Sony Ericsson a napokban kezdi meg a CeBIT 2003 kiállításon is bemutatott, HBH-60 típusjelzésű Bluetooth fülhallgató-headset forgalmazását Magyarországon. A HBH-60 a Sony Ericsson már piacon lévő Bluetooth-termékeinek sorát egészíti ki, a HBH-20-hoz és a HBH-30-hoz hasonlóan a vezeték nélküli fejhallgatók szabadságát kínálja.

A HBH-60 nemcsak könnyű és divatos, hanem méretében is az egyik legkisebb fülhallgató: 72 mm hosszú és mindössze 22 grammot nyom. Határozott vonalai divatos megjelenést biztosítanak a jobb és a bal fülre egyaránt kényelmesen felhelyezhető HBH-60 számára.

A mobiltelefon akár a táskában is tartható, mert a hívások fogadása a gombok megnyomása nélkül hangvezérléssel is lehetséges. A hívás kezdeményezésekor is csak egyetlen gombot kell megnyomni a hangvezérelt tárcsázás indításához, így jelenleg ez a legnagyobb szabadságot nyújtó megoldás.

A HBH-60-at kifejezetten azoknak a mobilfelhasználóknak ajánlja a cég, akik sokat vannak úton. A telefon csöngésekor a készülék azonnal bekapcsol és a hívás fogadható akár a megfelelő hangparanccsal, akár egy gomb megnyomásával. A fülhallgató a mobiltelefontól maximum 10 méteres távolságig használható.

A mobiltelefonoknál használt, a kezet szabaddá tevő megoldások számtalan előnnyel bírnak, így nem véletlen, hogy az ilyen termékeknél alkalmazták a piacon először a Bluetooth technikát. A HBH-60 kompatibilis a Sony Ericsson T68i, P800, T310 és T610 mobiltelefonjaival, illetve minden más gyártó Bluetooth-funkciókkal felszerelt, Bluetooth Headset és/vagy Bluetooth hands-free profilt támogató készülékével. A HBH-60 2,5 órányi beszédidőt és akár 70 órányi készenléti időt biztosít.

Az új headset mellett a Sony Ericsson bemutatta HBM-30 vezeték nélküli headsetjét, mely az összes Bluetooth alapú telefonhoz használható, s az alapvető headset funkciók mellett rendkívül jó minőségű digitális zenehallgatást is lehetővé tesz. Az új headset azoknak a zenerajongóknak készült, akik nem szeretnének egyetlen hívást sem elmulasztani. Ez a készülék 2003 második felében kerül forgalomba.

A Sony Ericsson HBM-30 egy kisméretű eszköz MP3 és ATRAC3 formátumú hanganyagok lejátszásához. A készülék Bluetooth technológiával kapcsolódik a mobiltelefonokhoz, a zenei anyagok tárolásához pedig Memory Stick Duo memóriát használ. Minden Bluetooth alapú mobiltelefonhoz csatlakoztatható és így kihangosítóként is használható. Hívás beérkezésekor a zene elnémul, a felhasználó pedig eldöntheti, hogy fogadja-e a hívást. Ilyenkor a kijelző a lejátszott zene címe helyett a hívó nevét mutatja.

"A Sony Ericsson mindig is élvonalbeli mobiltelefon-kiegészítőket kínált, például elsőként Bluetooth autós kihangosítót és digitális kamerát. Tartozékok egyedülálló kínálatát biztosítjuk képkezeléshez és szórakozáshoz is. Ezt bizonyítja, hogy a Sony Ericsson az elmúlt évben több mint 1,3 millió digitális kamerát adott el, amelyek mobiltelefonjainkkal együtt használhatók" -- mondta Ulf Persson, a Sony Ericsson tartozékokért felelős üzletágának vezetője.

A HBM-30 telefon nélkül is használható. A zenekönyvtár egyszerűen frissíthető a HBM-30 zenefelvevő funkciója, vagy egy PC segítségével. A HBM-30-hez egy kiváló minőségű sztereo Sony fejhallgató és egy 64 megabájtos Memory Stick Duo memória tartozik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról