:

Szerző: Barna József

2003. március 12. 14:25

CeBIT: 400 MHz-es rendszerbuszt támogat a SiS748 lapkakészlet

A tajvani Silicon Integrated Systems Corp. (SiS) a ma kezdődött CeBIT szakkiállításon jelentette be AMD Athlon XP és Duron processzorokhoz szánt legújabb lapkakészletét. A SiS748 kiemelendő újdonsága, hogy támogatja a 400 MHz-es rendszerbuszt használó jövőbeni Athlon XP modelleket.

[HWSW] A tajvani Silicon Integrated Systems Corp. (SiS) a ma kezdődött CeBIT szakkiállításon jelentette be AMD Athlon XP és Duron processzorokhoz szánt legújabb lapkakészletét. A SiS748 kiemelendő újdonsága, hogy támogatja a 400 MHz-es rendszerbuszt használó jövőbeni Athlon XP modelleket.

A SiS748 támogatja a 8x AGP interfészt és képes a DDR400 memóriamodulok kezelésére. A lapkakészlet az NVIDIA nForce2-vel ellentétben egycsatornás memóriavezérlőt használ. Minthogy a rivális gyártók termékei is hasonló specifikációkkal rendelkeznek, a tajvani vállalat elsősorban a lapkakészlet egyetlen új tulajdonságát, a jövőben megjelenő, 400 MHz-es rendszerbuszt igénylő Athlon XP processzorok hivatalos támogatását emeli ki.

A lapka a maximálisan 1 Gbyte/sec sávszélességet biztosító MuTIOL 1G interfészen keresztül kapcsolódik a south bridge chiphez, és támogatja az erre épülő HyperStreaming technológiát, amely a különféle perifériáktól érkező kérések intelligens kezeléséért felelős logika hangzatos neve. A SiS748 lapka mellé a SiS963L south bridge chipet ajánlja a gyártó, amely kezeli az UATA133 perifériákat, az USB 2.0 eszközöket, valamint rendelkezik 5.1-csatornás audiovezérlővel, hálózati és HomePNA 2.0-vezérlővel is.

A SiS egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy mikor várható az új lapkára épülő alaplapok piaci megjelenése.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.