Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

VIA KN400: integrált lapka Athlon XP-M processzorokhoz

Barna József, 2003. március 12. 10:36
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A tajvani VIA Technologies az AMD új mobil processzorainak premierjével egy időben jelentette be az azokat kiszolgálni képes ProSavage KN400 lapkakészletét. A noteszgépekbe szánt lapka integrált grafikus magot tartalmaz és társítható mind a VT8235CE, mind pedig a fejlettebb VT8237 south bridge chippel.

[HWSW] A tajvani VIA Technologies az AMD új mobil processzorainak premierjével egy időben jelentette be az azokat kiszolgálni képes ProSavage KN400 lapkakészletét. A noteszgépekbe szánt lapka integrált grafikus magot tartalmaz és társítható mind a VT8235CE, mind pedig a fejlettebb VT8237 south bridge chippel.

Az alacsony fogyasztású VIA ProSavage KN400 az S3 UniChrome grafikus magot tartalmazza, amely az alapvető 2D- és 3D-gyorsító funkciók mellett a hardveres DVD-dekódolásban jeleskedik. A lapka azonban önálló, 8x AGP felületre illeszkedő videokártyák kezelésére is képes. Emellett támogatja a 200, 266 és 333 MHz-es rendszerbuszt használó Athlon XP-M processzorokat, valamint a DDR400 memóriamodulokat is.

A lapka a maximálisan 533 Mbyte/sec sávszélességet biztosító 8x V-Link interfészen keresztül kapcsolódik a south bridge chiphez, amely lehet a VT8235CE, vagy a hamarosan megjelenő VT8237 is. Amint az ismert, utóbbi az ATA/133 perifériák kezelésén túl négy Serial ATA meghajtó vezérlésére is képes, támogatja a RAID technológiát, valamint nyolcportos USB 2.0-vezérlővel, hálózati vezérlővel, HomePNA-vezérlővel és hatcsatornás, Sensaura-kompatibilis hangprocesszorral rendelkezik.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.