:

Szerző: mz

2000. május 10. 21:16

Panasonic Digital Master NV-DV2000

Alig több mint egy évvel ezelőtt a Panasonic a Digital Master NV-DV1000 készülékkel, a cég első DV videomagnójával jelent meg a piacon, amelyen még ma is kevés gyártó van jelen ilyen, vagy ehhez hasonló berendezéssel. A digitális videókamerák gyorsan növekvő elterjedésével és a hatékony DV editáló rendszerek iránti igény gyors növekedésének megfelelve a Panasonic bemutatja az NV-DV2000 Digitális Hálózati Állomást. Ez a kompakt kivitelű, mégis sokoldalú videomagnó kizárólag DV minikazettákat használ. Az egységet arra tervezték, hogy egy kiterjedt editáló rendszer központját alkossa, amely különböző rendszerek nagyszámú forrás egységeit, valamint kimeneti egységeket, mint video-nyomtatókat, videomagnó, videokamerákat, PC-ket, stb. tartalmaz. Az a körülmény, hogy az egység nem tartalmaz tunert, világosan mutatja, hogy ezt a videomagnót szinte kizárólagosan editálási, szerkesztési alkalmazásokra szánták, bár egy másik videomagnó, vagy egy külön tuner segítségével TV műsorok felvételére is alkalmas.
A DV2000 lehetővé teszi a különféle forrásokból és rendszerekből érkező anyagok valóban professzionális szintű szerkesztését és az eredmény bármely egységre és rendszerre kitehető. Természetesen a digitálisról digitálisra történő editálás is lehetséges, ez esetben semmiféle kép- és hangminőségbeli romlás nem lép fel. Nagymértékű kompatibilitásán túlmenően a DV2000 ideális arra, hogy anyagokat szinkronizáljanak és egyidejűleg konvertálják azokat az analóg rendszerekből (VHS-C, S-VHS-C, Video8, Hi8) digitálisra, ezzel egyszerűsítve a meglévő analóg felvételek digitalizálását és frissítését.
Szinte minden funkciót lehet vezérelni a kompakt kivitelű, vezeték nélküli editáló vezérlőről, amely beépített oda-vissza mozgatási lehetőséggel rendelkezik, így különböző helyzetekből a lehető legkényelmesebben lehet hatékony editálást végezni. A kiváló minőségű videó és audio szerkesztő funkciók között szerepel egy automatikus 20-programos összerakó és beszúró editálás, hangszinkronizálás, hangbeszúrás és hangkeverés.
Más digitális és analóg berendezésekhez kapcsolható változatos bemeneteivel és kimeneteivel, analóg-digitális és digitális-analóg átalakítással, valamint a nagyszámú professzionális színvonalú editáló funkciókkal és könnyű használhatóságával a DV2000 berendezést joggal nevezik "DV Hálózati Állomásnak".
Magyarországon a készülék várhatóan idén októbertől kerül forgalomba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról